Lähes puolella suomalaisista puskurirahaa alle 2 000 euroa

Suomalaisten mielestä on tärkeää säästää pahan päivän varalle. Silti alle puolella on niin sanottua puskurirahaa alle 2 000 euroa, käy ilmi OP-Pohjolan uudesta sijoittajabarometrista.

18.10.2011 10:02 | Päivitetty 18.10.2011 10:04

OP-Pohjolan tuoreen sijoittajabarometrin mukaan suomalaiset pitävät tärkeänä säästämistä yllättävien menojen varalta. Tämä on suurin syy säästämiseen kolmanneksella suomalaisista.

Säästävillä suomalaisilla jää keskimäärin säästöön vähän alle 400 euroa kuukaudessa. Summassa on lievää laskua vuodentakaiseen verrattuna.

Vastaajista 75 prosentin mukaan sopivan suuruinen säästösumma pahan päivän varalle vaihtelee nollasta kuuteentuhanteen euroon, mutta 42 prosentilla suomalaisista puskurirahaston suuruus on alle parituhatta euroa.

– Pääsääntöisesti hyvä puskurirahaston suuruus on kolmen kuukauden nettopalkkaa vastaava summa. Tämä antaa joustovaraa yllättävien menojen varalle, sanoo OP-Pohjolan pankinjohtaja Timo Liukkonen tiedotteessa.

Eläkepäiviin varautumista pidetään puolestaan tärkeämpänä kuin vuosi sitten etenkin 35–54-vuotiaiden keskuudessa ja aikomus hankkia vapaaehtoinen eläkevakuutus on kasvanut. Silti vain vähemmistö on varautunut taloudellisesti eläkepäiviin.

Taloustutkimus haastatteli sijoittajabarometriin reilua tuhatta iältään 15–74-vuotiasta suomalaista syyskuun alkupuolella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?