Hei vauva, rupea asuntosäästäjäksi!

Asuminen on Suomessa jo niin kallista, että säästäminen omaa kotia varten pitää aloittaa vauvana. Tähän markkinarakoon iskevät nyt pankit. Hypo haluaa vauvojenkin alkavan asuntosäästäjiksi.

| Päivitetty

Suomen Asuntohypopankki kehottaa isovanhempia aloittamaan asuntosäästäminen ”uuden sukupolven vauvakansalaisille” Hypo Baby -asuntosäästötilillä.

Isovanhempia kehotetaan säästämään vauvalle suoraveloitusmenetelmällä, ja tunnollisesta säästämisestä palkitaan bonuksilla.

– Isovanhemmat tietävät, että etenkin pääkaupunkiseudulla asuminen on kallista ja siihen pitää alkaa varautua. Tämä on oivallinen tapa tallettaa varoja lapsenlapselle, Asuntohypopankin varatoimitusjohtaja Ari Pauna kommentoi Taloussanomille.

Asuminenkallistunut rajusti

Vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen hinnat nousivat pääkaupunkiseudulla tammi–maaliskuussa 7,3 prosenttia. Myös omistusasuntojen hinnat hipovat ennätyslukemia, ja etenkin pienten asuntojen hinnat uhkaavat karata käsistä.

Asumisesta on tulossa etenkin tuloistaan epävarmoille ja nuorille liian kallista. Tilanne on nurinkurinen, sillä maa vasta toipuu syvästä lamasta ja työttömyys on edelleen korkealla.

Isovanhemmaterityinen kohderyhmä

Pankissa on huomattu, että isovanhemmat säästävät aktiivisesti lapsenlapsilleen. Asuntosäästäminen on osakerahastoihin verrattuna vakaampi ja suomalaisille tutumpi säästömuoto. Paunan mukaan isovanhemmat ovat olleet ”erittäin innostuneita” Hypo Baby -tuotteesta.

– Nykyään hirveän monet isovanhemmat säästävät lapsenlapsilleen, ja tällä tuotteella on ollut erittäin hyvä menekki, Pauna sanoo.

Säästämisen pitää tapahtua lahjaveron määrittämissä puitteissa. Yksittäinen lahjoittaja voi lahjoittaa verottomasti enintään 4 000 euroa kolmessa vuodessa.

– Baby-tilin käyttöoikeus siirtyy 18-vuotiaana lapsenlapselle ja silloin hän voi käyttää rahat haluamallaan tavalla, vaikkapa omaan rahoitusosuuteen asunnon hankkimisessa. Lapsen vanhemmat eivät pääse varoihin kiinni.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?