Näin rikastut tutkinnolla - 8 vinkkiä rahakkaan alan löytämiseksi - Oma raha - Ilta-Sanomat

Löydä oikea ala – 8 vinkkiä isompaan palkkapussiin

Jos haluat päästä käsiksi isoihin ansioihin, valitse koulutusalasi huolella. Taideala ei tiedä hyvää tilinauhalle. Diplomi-insinööri viheltelee matkalla pankkiin. Lue kahdeksan vinkkiä, miten valitset pääaineesi oikein.

2.6.2011 7:03 | Päivitetty 1.6.2011 20:53

Ylipistotutkinto ei takaa hyviä tuloja. Taktikointi opiskelualan valinnassa voi kuitenkin nostaa huomattavasti mahdollisuuksia paksuun palkkapussiin.

CBS:n verkkosivusto Moneywatch.com opastaa, miten löytää sellainen koulutusala, josta suoritetulla tutkinnolla lyö rahoiksi työmarkkinoilla.

1. Älä valitse naisten suosimaa alaa.Pysy kaukana pääaineista, jotka ovat naisille mieluisia. Laitoksissa, joissa opiskellaan esimerkiksi taidetta, sosiaalityötä tai kasvatusalaa, on huomattava naisenemmistö. Näiltä aloilta suoritetulla tutkinnoilla ei rikastu.

2. Valitse miesvaltainen pääaine.Miesenemmistöiset opiskelualat tulevat valmistumisen jälkeen takaamaan paremman palkan.

3. Vältä suosittuja aloja.Suositut psykologia ja opettajankoulutus eivät tiedä varakasta tulevaisuutta. Monet vähemmän halutut opiskelualat sen sijaan lihottavat työelämään siirryttäessä palkkapussia paremmin. Kahdeksan kymmenestä kovimpiin palkkoihin yltävistä ryhmistä oli opiskellut insinöörialoja.

4. Pysy poissa alalta, jossa osa-aikatyöt ovat yleisiä.

5. Suorita ylempi korkeakoulututkinto.

6. Hakeudu alalle, jossa ei ole työttömyyttä.

7. Pidä taide harrastuksena.Useat taidealat olivat niiden tutkintojen joukossa, joista maksettiin työelämässä kaikkein vähiten.

8. Älä ole nainen tai kuulu vähemmistöön.Hyvään palkkaan keskimääräisesti johtavan tutkinnon hankkiminen ei auta, jos olet nainen tai vähemmistön edustaja. Esimerkiksi naisinsinöörit eivät päässeet yhtä hyville palkoille kuin miehet.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?