Patja, vene, pölynimuri ja turvaistuin kannattaa ostaa uutena - Oma raha - Ilta-Sanomat

6 tavaraa, joita ei kannata ostaa käytettynä

Kierrättäminen on järkevää ja sen avulla voi myös säästää. Aina se ei kuitenkaan kannata. Fox Business listasi 6 esinettä, joiden ostamista käytettynä tulisi välttää.

10.3.2011 16:33 | Päivitetty 10.3.2011 16:32

Monet amerikkalaiset ostivat Fox Business -sivuston mukaan ensimmäistä kertaa käytettyä tavaraa silloin, kun taantuma iski maahan. Tässä ovat lehden haastattelemien asiantuntijoiden vinkit siihen, mitä ei kannattaisi ostaa käytettynä. 

1. Patja

Käytetyissä patjoissa ja vuodevaatteissa voi piillä pölyn ja hajun lisäksi pölypunkkeja, kirppuja ja muita loisia. Vanhoista patjoista voikin muodostua varsinainen terveysriski.

2. Vene

Koska veneitä ei käytetä yhtä säännöllisesti kuin autoja, niitä ei myöskään huolleta yhtä säännöllisesti. Käytetyissä veneissä voikin ilmetä erilaisia merkittäviä vikoja. Lisäksi laivan runkoa on huomattavasti vaikeampi korjata kuin rikkinäistä rengasta.

3. Kihlasormus

Yksityiseltä myyjältä ostetun sormuksen tai arvokorun laatua ja aitoutta on vaikea varmistaa. Sen vuoksi käytetytkin korut kannattaa aina hankkia koruliikkeistä.

4. Lasten turvaistuin

Lasten turvallisuus ei ole järkevä paikka säästää. Paljaalla silmällä ei välttämättä erota, onko istuin mahdollisesti vioittunut aiemmassa käytössä.

5. Digi- tai videokamera

Käytettyjen kameroiden historiasta ja niiden mahdollisesti kohtaamista vahingoista ei tiedä mitään. Kamera on voinut altistua esimerkiksi kosteudelle tai muille vaurioittaville elementeille.

6. Pölynimuri

Vanhassa pölynimurissa on todennäköisesti huono imuteho tai jokin muu tekijä, joka on saanut edellisen omistajan vaihtamaan sen uuteen. Lisäksi sopivien pölypussien löytäminen vanhaan imuriin voi osoittautua haasteelliseksi.   

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?