Näitä työpaikkoja naiset karttavat - Oma raha - Ilta-Sanomat

Näitä työpaikkoja naiset karttavat

Liiketaloutta opiskelevia naisia ei houkuttele työskennellä pienissä pankeissa eikä teleoperaattoreissa. Myös tietotekniikkaa opiskelevat naiset karttavat teleoperaattoreita enemmän kuin miespuoliset opiskelutoverinsa.

5.3.2011 8:04 | Päivitetty 9.3.2011 12:36

Luonnontieteitä ja tekniikkaa opiskelevien naisten inhokkityönantajat ovat puolestaan konepajayhtiöitä.

Tiedot selviävät konsulttiyhtiö Universumin tekemästä tutkimuksesta. Siinä vertailtiin nais- ja miesopiskelijoiden ihanteellisia työnantajia. Tutkimukseen haastateltiin noin 3 100 bisnesopiskelijaa ja 2 600 insinööriopiskelijaa ja 850 it-alaa opiskelevaa.

Brändiyhtiöthoukuttelevat naisia

Liiketaloutta opiskelevat naiset kaihtavat miehiä enemmän työskentelyä pääomasijoittaja CapManin, Evli Pankin ja espanjalaisen Santander-pankin palveluksessa.

Miespuolisia bisnesopiskelijoita houkuttelee naisia enemmän työskennellä myös sijoituspalveluyhtiö FIMin ja ruotsalaisen SEBin palkkalistoilla. Lisäksi Elisa ja TeliaSonera kiehtoo työnantajana enemmän miesopiskelijoita kuin naisia.

Pelkästään naisopiskelijoita onnistuvat houkuttelemaan brändeistään tunnetut yhtiöt, kuten meikkiyhtiö L’Oreal, kahvivalmistaja Paulig ja karkkiyhtiö Leaf.

Koneet insinöörinaisteninhokkeja

Naispuoliset insinööriopiskelijat karttavat miehiä enemmän hakeutumasta konepajateollisuuteen. Vain miehille ihanteellisia työnantajia ovat muiden muassa puolustusvälinekonserni Patria sekä ulkomaalaisomistuksessa olevat traktorivalmistaja Valtra, metsäkoneyhtiö John Deere ja telakkayhtiö STX Europe.

Kaikkein eniten verrattuna miehiin insinööriksi opiskelevat naiset karttavat autoyhtiö Volvo Carsilla työskentelyä. Naisia sen sijaan kiehtoo miehiä enemmän työskennellä julkisen sektorin alaisissa organisaatioissa ja kunnissa.

It-alan opiskelijoilla erot miesten ja naisten ihannetyönantajien välillä ovat pienemmät kuin liiketaloutta tai insinööritieteitä opiskelevien keskuudessa.

Tulevia it-naisia houkuttelee miehiä enemmän työskennellä pankeissa ja it-yhtiöissä. Sen sijaan Elisa, DNA ja TeliaSonera ei kiinnosta opiskelijanaisia tulevana työnantajana samalla lailla kuin miehiä.

Bisnesopiskelijat karttavat pankkeja Liiketaloutta opiskelevien naisten karttamat työnantajat

Työnantaja    CapMan    Evli    Santander    Shell    Bain & Company    FIM    Elisa    TeliaSonera    British American Tobacco    SEB     Lähde: Universum

Konepaja ei innosta insinöörinaista Insinöööriksi opiskelevien naisten karttamat työnantajat

TyönantajaVolvo CarsPatriaValtraShellJohn Deere ForestrySTX EuropeCargotecEricssonKalmar IndustriesSandvik Lähde: Universum

Tuleva it-nainen välttelee teleoperaattoria It-alaa opiskelevien naisten karttamat työnantajat

Työnantaja    Ericsson    ABB    Patria    TeliaSonera    DNA    Elisa    Reaktor Innovations    Sun Microsystems    F-Secure    Nokia Siemens Networks     Lähde: Universum

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?