Yhä useampi kärsii työnarkomaniasta - Oma raha - Ilta-Sanomat

Oletko sinäkin työnarkomaani?

Yhä useampi on koko ajan töissä tai vähintäänkin ajattelee koko ajan töitä. Urapalvelu Careerbuilderin selvitys paljastaa työnarkomanian merkit ja kertoo, kuinka pääset siitä eroon.

19.12.2010 10:10 | Päivitetty 20.12.2010 7:46

Caarebuilderin selvityksessä haastatelluista työntekijöistä yli puolet kertoi työskentelevänsä yli 40 tuntia viikossa. Ja vaikka kaikki eivät ainakaan tunnustaneet tekevänsä niin paljon töitä, moni kuitenkin ajatteli töitä.

Neljäsosa työntekijöistä kertoi, että heidän on vaikea jättää toimisto taakseen, kun he lopettavat työpäivän. Yhtä moni kertoi ajattelevansa töitä vapaa-ajalla. Joka viides näkee töihin liittyviä unia.

Kaikkein pisimmälle edenneestä työnarkomaniasta kärsivät kuitenkin ne, jotka kertoivat olevansa mieluummin töissä kuin kotona – noin 15 prosenttia vastaajista – ja ne, jotka tunnustivat olevansa huolestuneempia pomonsa hyväksynnästä kuin perheensä – lähes joka kymmenes vastaaja.

Careerbuilderin ehdotukset työnarkomaniaa vastaan taistelussa:

1. Aikatauluta vapaa-aika samalla tavalla kuin aikataulutat työasiat. Pidä aikataulusta tiukasti kiinni.

2. Delegoi asioita muille.

3. Hyppää viestioravanpyörästä. Useimmiten tekstiviestit ja sähköpostiviestit voivat odottaa. Hoida ensin henkilökohtaiset asiat, kuten lasten paneminen nukkumaan. Palaa sitten viestiin – jos jaksat.

4. Puhu muille työnarkomaniasta kärsiville, etsi tukiryhmiä.

Careerbuilder haastatteli yli 3000:ta yhdysvaltalaistyöntekijää syksyllä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?