Älä puhu stressistä täällä

Työpaikalla kannattaa miettiä tarkkaan, missä puhuu omasta stressistään. Edes kehityskeskustelut eivät tunnu olevan siihen oikea paikka.

12.11.2010 13:08 | Päivitetty 12.11.2010 13:09

Stressistä ei ole helppo puhua työpaikalla. Ei edes kehityskeskustelussa, vaikka juuri siellä tämänkaltaisia asioita pitäisi käsitellä.

Ruotsalaistutkimuksen mukaan ongelmana on, että työntekijät eivät uskalla tunnustaa kärsivänsä stressistä, vaikka siitä puhuminen nimenomaan kuuluu kehityskeskustelun ohjemalliin. Tämä kävi ilmi, kun ruotsalaistutkijat tutkivat ja nauhoittivat keskisuurissa yrityksissä käytyjä kehityskeskusteluja. Asiasta kertoo TCO Tidningen.

Työntekijät arastelivat tunnustaa stressikokemuksiaan, koska ne ovat virallisen mantran vastaisia. Virallisesti työpaikkojen henkeen kuuluu stressinsietokyky ja yksilön kyky käsitellä stressaavia tilanteita.

Keskustelussa stressikokemukset vaimennetaan ja pahimmassa tapauksessa käännetään joksikin positiiviseksi ja suoritusta nostavaksi asiaksi. Sen sijaan, että kehityskeskusteluissa yritettäisiin ratkoa työn organisointia ja resurssikysymyksiä, voi keskustelu pyöriä sen ympärillä, miten hyvän työntekijän odotetaan sietävän stressiä työssään.

Taustalla piilee työelämän ääneen lausumaton arvomaailma, jonka  mukaan hyvä työntekijä ei ole stressaantunut tai ainakin näkee stressaava tilanteessa positiivisia mahdollisuuksia kehittyä.

Tutkijoiden mukaan esimiehen ja työntekijän välinen valtasuhde vaikuttaa siihen, mitä kehityskeskustelussa uskalletaan sanoa. Kehityskeskustelut on usein kytketty työn arviointiin ja palkitsemiseen, jolloin työntekijän voi olla vaikea puhua tuntemuksista, jotka on vastoin työpaikan ihanteita ja voivat vaikuttaa hänen palkitsemiseensa.

Ratkaisuksi tutkijat tarjoavat ryhmäkeskusteluja asiasta, jolloin ongelma ei henkilöidy liikaa yksittäiseen työntekijään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?