Paljonko voin pyytää palkkaa? 6 540 euroa? - Oma raha - Ilta-Sanomat

Palkka vs. palkkatoive – näin ne toteutuvat

Oletko hakemassa töitä, mutta et tiedä paljonko palkkaa kannattaisi pyytää? Tuore palkkatutkimus paljastaa, miten tilitoiveet toteutuvat työmaailmassa. Katso listasta 28 ammattinimikkeen toteutunut palkkataso ja sitä edeltänyt keskimääräinen palkkatoivomus.

22.9.2010 11:52 | Päivitetty 16.10.2010 11:02

Rekrytointiyritys Poolia on julkistanut tänään palkkatutkimuksen taloushallinnon, toimistotyön, markkinoinnin ja it-alalla työskentelevien keskipalkoista. Heidän nykyistä palkkatasoa on verrattu myös työnhaussa käytettävään palkkapyyntöön.

Palkkaselvityksestä ilmenee, että henkilöstöhallinnossa työskentelevien palkkatoiveet ovat ammattiryhmistä maltillisimmat. 

Esimerkiksi henkilöstöjohtajien keskipalkka, 5 133 euroa, jää vain parikymmentä euroa matalammaksi heidän unelmien palkkatoiveestaan (5 150 euroa).  Tämän alan ammattilaisia leimaa se piirre, että työnhaussa heitä motivoi muita ammattiryhmiä enemmän työn sisältö.

Suurimmat palkkatoiveet heittävät talousjohtajan paikkaa hakevat – ja sitä he saavatkin. Heidän palkkansa pyörii tutkimuksen mukaan 5 660 euron tuntumassa, kun he hakutilanteessa pyytävät reilusti parempaa palkkaa: 6 540 euroa kuukaudessa.

Kaiken kaikkiaan palkkatoiveet ovat kehittyneet maltillisesti viime vuodesta, kertoo Poolia. 

Kovimmat nousut palkkatoiveisiinsa ovat iskeneet tilinpäätöstaitoiset kirjanpitäjät ja palkanlaskijat.

Taloussanomat kertoi viikonloppuna, että liian ison palkankorotuksen pyytäminen on suuri riski. Rekrytoijien mukaan uutta työpaikkaa hakevien palkkatoiveissa voi olla jopa tuhansien eurojen eroja.

Työnhakijan kannattaakin selvittää etukäteen hakemansa työpaikan palkkapolitiikka, Taloussanomien haastattelema asiantuntija ohjasi.

.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?