Helsingin yliopiston ylioppilaskunta haluaa sitoa opintotuen elinkustannusindeksiin - Oma raha - Ilta-Sanomat

HYY: Opintotuki sidottava indeksiin

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta haluaa sitoa opintotuen elinkustannusindeksiin ensi vuoden aikana.

18.8.2010 17:41 | Päivitetty 18.8.2010 16:47

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan(HYY) mielestä ei ole perusteltua jättää huomioimatta opintotukea, kun muita etuuksia sidotaan indeksiin. HYY haluaa, että opintotuki sidotaan elinkustannusindeksiin jo ensi vuoden aikana.

Ylioppilaskunta suhtautuu tiukennuksiin opintotuessa varauksella. Opintotuen saamiseen on ehdotettu rajaa kandidaatin- ja maisterintutkinnon välille. Maisteritutkintoon tarkoitettuja opintotukia ei voisi nostaa ennen kuin kandidaatintutkinto on todistusta myöten suoritettu.

HYY:n mielestä ehdotus on haitallinen opiskelijalle, sillä tiettyjä pakollisia kursseja järjestetään vain joka toinen vuosi, jolloin valmistuminen viivästyy. Tällöin opiskelija voi kuitenkin suorittaa maisteritason kursseja, mikä lopulta jouduttaa valmistumista.

– Yliopistojen rakenteellisia uudistuksia ei saa puristaa kasaan yksittäisten opiskelijoiden toimeentulon ja hyvinvoinnin kustannuksella, HYY:n hallituksen puheenjohtaja Katri Korolainen-Virkajärvi sanoo.

Hänen mielestä opintoja voisi saada luistamaan opiskelijoiden tukipalveluiden ja opinto-ohjauksen parantamisella sekä takaamalla yliopistoille riittävä rahoitus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?