Etevä pomo voi estää pakoa eläkkeelle

Hyvä johtaminen antaa työntekijälle tunteen, että työpaikalla halutaan edistää työssä viihtymistä pidempään. Tuoreen tutkimuksen mukaan eläkkeen paranemista tärkeämpää on työn mielekkyys. Eläkkeelle jäämistä voidaan siirtää myöhemmäksi, jos työpaikalla aidosti halutaan ja toivotaan työntekijän jatkavan.

17.8.2010 15:11 | Päivitetty 18.8.2010 8:20

Raha ei näytä tuoreen tutkimuksen mukaan merkittävästi motivoivan suomalaisia jatkamaan töissä yli 63-vuotiaaksi. Sen sijaan mielekäs työ ja hyvä terveys innostaa pidentämään työuraa.

Palkansaajien mielestä työpaikan selvät tukitoimet ja erityisesti hyvä, konkreettinen esimiestyö antaa tunteen, että työpaikalla edistetään työssä pysymistä. 

Erikoistutkija Irma Väänänen-Tomppo Valtiokonttorista uskoo, että kokemus hyvästä esimiestyöstä voi lisätä työssä viihtymistä pidempään. Hänen mukaansa tärkeää on erityisesti se, mitä esimies konkreettisesti tekee.

– Vähintään se, ettei hankaloita työn tekemistä, Väänänen-Tomppo sanoi tänään tiedotustilaisuudessa.

Hänen mukaansa olennaista työuran pidentämiselle on myös se, että työpaikalla halutaan ja toivotaan työntekijän jatkavan työssään.

Työajat ovataiempaa joustavampia

Työssäpysymistä on pyritty edistämään monilla työpaikoilla, mutta se ei vieläkään ole vallitseva toimintatapa. Tärkeimpinä tukitoimina työntekijät pitävät työterveyshuollon ja kuntoutuksen kehittämistä, kiireen vähentämistä ja työaikojen joustavuuden lisäämistä.

Työntekijät kokevat työnsä fyysisen kuormittavuuden suunnilleen yhtä suurena kuin 1980-luvun puolivälissä. Henkinen kuormittavuus on kasvanut erityisesti kunta-alalla, jossa kiire painaa aiempaa enemmän.

Työaikojen joustavuus on kehittynyt myönteisesti. Valtion töissä jousto on suurinta ja kunnissa pienintä, mikä johtuu ammattien eroista.

Sen sijaan työtahtiin työntekijät eivät koe voivansa vaikuttaa aiempaa enemmän.

– Siinä ei ole tapahtunut minkäänlaista myönteistä kehitystä, Kuntien eläkevakuutuksen tutkimus- ja kehittämisjohtaja Pauli Forma sanoo. 

Esimiesten ja alaistenristiriidat kasvussa

Esimiesten ja alaisten väliset ristiriidat ovat kaksinkertaistuneet noin 25 vuodessa. Forman mukaan ristiriitoja on lukumääräisesti varsin vähän, mutta selvä heikentyvä trendi on nähtävissä.

Eniten ristiriitoja on kunnissa, ja Forma uskookin koventuneiden tulostavoitteiden ja säästövaatimusten vaikuttavan. Esimies joutuu alaisten ja ylhäältä tulevien vaatimusten väliin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?