Tutkimus: Vauvasta katu-uskottavuutta työpaikalla

Tuoreen yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan nuoret isät haluavat uran sijaan osallistua mieluummin lapsensa elämään. Vauva tuo myös katu-uskottavuutta työpaikalla.

18.6.2010 15:38 | Päivitetty 18.6.2010 15:38

Tuoreen yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan nuorten isien haaveissa siintää aiempia sukupolvia parempi osallistuminen lapsen elämään.

Boston Collegen ja Northeastern Universityn tutkijoiden tekemän haastattelututkimuksen mukaan isien asenteita ja asemaa on muuttanut naisten rynnistys työmarkkinoille. Naisia on yhdysvaltalaistyöntekijöistä jo lähes puolet ja 60 prosenttia korkeakoulututkinnoista annetaan nykyään naisille.

Urakehityksen rinnalle on nousemassa muitakin arvoja.

– Nuoret ihmiset ja erityisesti nuoret isät ovat muuttamassa menestymisen ja onnellisuuden konseptia, tutkimusprofessori Brad Harrington Boston Collegesta sanoi.

Tutkimuksen mukaan lapsi tuo nuorelle isälle lisää uskottavuutta ja luottamusta työpaikoilla. Haastatteluissa tuli myös ilmi, että useimmat esimiehet suhtautuivat positiivisesti joustavampiin työaikajärjestelyihin.

Ongelmia haastatelluille isille syntyi työrytmin yhteensovittamisesta perheen puolison kanssa. Naiset ovat ottaneet oman asemansa työmarkkinoilla, mikä edellyttää kotitöiden ja lastenhoitovastuiden jakamista. Harringtonin mukaan sukupuolittunutta näkemystä töiden jakamisesta ei kuitenkaan tutkimuksessa ollut havaittavissa.

Tutkimukseen haastateltiin vuoden aikana 33 tuoretta isää, jotka olivat myös aktiivisesti työelämässä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?