Keksitkö itse parempia säästövinkkejä, opiskelija?

Opintotuki tuntuu valuvan käsistä jo alkukuusta monella opiskelijalla. Ja tarkoituksena olisi, että sukanvarressakin olisi jotain. Mitä asialle voisi tehdä? Taloussanomien opiskelijasivusto TaSa keräsi parhaimpia säästämiskeinoja. Lue opiskelijoiden top 5 -nuukailuvinkit.

| Päivitetty

1. Kun täytyy päästä paikasta A paikkaan B

Olisiko sinusta mukavaa suunnata viikonlopuksi äidin lihapatojen ääreen, mutta matkaliput lohkaisevat liian suuren osan kuukausibudjetista? Internetissä toimivilta kimppa.net ja kyydit.net sivustoilta sekä esimerkiksi Facebookin kimppakyyti-ryhmästä voit etsiä samaan suuntaan matkalla olevia ja päästä perille pienellä bensakuluihin osallistumisella.

2. Kun et enää jaksa

Kun mahasi alkaa kurnia, suuntaa lähikaupan sijasta dyykkaamaan. Kauppoja sitoo määräys, että päiväysvanhaa ruokaa ei saa antaa ihmisravinnoksi, mutta niiden lastauslavoilta ja roska-astioista voi löytyä varsin käyttökelpoista ruokaa. Monet lähtevät aarrejahtiin yön pimeydessä, mutta dyykkaaminen ei kuitenkin ole rikos. Jos roska-astioiden tonkiminen ei innosta, erilaisia ruokajakeluja järjestetään ympäri Suomea.3. Kun on pakko liikkua

Liikunnannälkäiset ovat saattaneet huomata, että monet kuntosalit ja jumppatunnit vaativat nykyään hintavaa jäseneksi liittymistä. Lenkkeily ja kävely ovat kuitenkin ilmaisia. Myöskään uinti ja kaupunkien erilaiset liikuntapalvelut eivät paljoa lompakkoa kevennä. Edullisten lajien ei tarvitse olla tylsiä. Esimerkiksi Helsingin kaupungin liikuntahallissa on mahdollisuus seinäkiipeilyyn. 4. Kun on asiaa

Oletko innokas puhelimessa lörpöttelijä? Lataa tietokoneellesi ilmainen Skype-sovellus ja hoida puhelusi sen kautta. Skypen käyttö vaatii mikrofonin, mutta puhelut ovat täysin ilmaisia. Tämä säästäminen edellyttää tietysti sitä, että myös ystäväsi ja perheesi käyttävät sovellusta. Tekstiviestejä Skype ei tue, joten innokkaiden näpyttelijöiden täytyy tyytyä perinteiseen kännykkään.

5. Kun istut pimeässä

Opiskelija-asunnoissa sähkö sisältyy usein vuokraan. Jos kuitenkin maksat käyttämästäsi sähköstä itse, kätevä tapaa säästää on sammuttaa valot ja suosia sen sijaan kynttilöitä. Pienetkin kynttilät antavat kummasti valoa ja luovat tunnelmaa.  Älä kuitenkaan kaiken säästämisen keskellä unohda huolehtia paloturvallisuudesta!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?