Hän rikastui iPhonen avulla nopeasti - Oma raha - Ilta-Sanomat

Hän rikastui iPhonen avulla nopeasti

Amerikkalainen koodari Ethan Nichols on yksi iPhone-peleillä rikastuneista. Hän ansaitsi 800 000 dollaria viidessä kuukaudessa.

6.4.2009 20:53 | Päivitetty 7.4.2009 6:29

New York Times kertoo Ethan Nicholsin lyhyen, mutta innostavan tarinan iPhone-sovelluskehittäjänä.

Tarina alkoi elokuussa, kun Sunilla Java-kehittäjänä toiminut Nichols huomasi, että hän joutuu kohta myymään talonsa lainanlyhennysten paineessa. Sunkin poisti työntekijöiden bonukset.

30-vuotias Nichols kuitenkin muisti, että eräs mies oli ansainnut 250 000 dollaria Trism-nimisellä iPhone-pelillä. Nicholsilla oli vuosien kokemus koodarina, mutta hän ei kuitenkaan ollut käyttänyt iPhonen vaatimaa Objective-C -kieltä.

Nichols opetteli kielen etsien vihjeitä verkosta. Hän oli ikänsä pelannut sotapelejä, joten hän päätti koodata tykistöpelin.

Nichols koodasi kuusi viikkoa iltaisin ja öisin, välillä nukuttaen poikiaan toisella kädellä ja koodaten toisella.  Päivällä oli edessä työ Sunilla.

Nichols hankki peliinsä verkosta halpoja kuvia ja ääniä.

Kun peli oli valmis, Nichols lähetti sen Applelle hyväksyntää varten. Apple toimi nopeasti, ja iShoot-peli tuli App Storeen lokakuun 19. päivänä.

Ensimmäinen menestys

Ensimmäinen päivä oli menestys: Nichols oli myynyt 4,99 dollarin pelejä tuhannella dollarilla. Seuraava päivä oli vielä parempi, myynti kasvoi kahteen tuhanteen.

Sitten tulot putosivat noin 50 dollariin päivässä, ja ne pysyivät samalla tasolla viikkoja.

Nichols päätti uudesta strategiasta. Hän laittoi tammikuussa verkkoon riisutun ilmaisversion, iShoot Liten. Samalla Nichols laski maksullisen pelin hintaa 2,99 dollariin.

Rikastuminen alkaa

IShoot Lite sai valtavan suosion. Sitä on ladattu tähän mennessä jo yli kaksi miljoonaa kertaa. Samalla pelaajat ovat halunneet päivittää iShootin maksulliseen versioon.

Parhaana päivänä, tammikuun 11., iShootia ostettiin 17 000 kertaa. Nichols ansaitsi tuona päivänä 35 000 dollaria.

- Sinä päivänä sanoin itseni irti Sunilta, Nichols kertoi. Hän on ansainnut 800 000 dollaria viidessä kuukaudessa.

Toinen onnistuja on 22- vuotias kreikkalainen Kostas Eleftheriou, joka ansaitsi iSteam- sovelluksellaan 100 000 dollaria kolmessa kuukaudessa. iSteam ikäänkuin höyrystää käyttäjän kuvan iPhonen ruudulla, samalla tavalla kuin kylpyhuoneen peili.

Kehittäjiä auttaa usein myös se, että Apple hoitaa markkinoinnin. Yhtiö ottaa 30 prosentin välityspalkkion.

Nokia avaa muutaman viikon päästä oman Ovi Storensa, johon on jo ilmoittautunut tuhansia kehittäjiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?