Ulosmarssi jumittaa Soneran asiakaspalvelua - Oma raha - Ilta-Sanomat

Ulosmarssi jumittaa Soneran asiakaspalvelua

Yli 3000 teliasoneralaista marssi ulos työpaikoiltaan tiistaina puolilta päivin. Toimihenkilöunioni pitää operaattorin henkilöstöpolitiikkaa raakana.

17.3.2009 11:49 | Päivitetty 17.3.2009 13:48

Työntekijöiden ulosmarssi sulkee kaikki TeliaSoneran laajakaistayksikön toimipisteet. Telekonserni varoittaa asiakkaita, että työtaistelu vaikuttaa sen kykyyn toimittaa palveluja sovitusti.

Toimihenkilöunionin järjestämän mielenilmauksen osallistujamäärästä liikkuu erilaista tietoa. TU:n mukaan mielenilmaukseen osallistuu 3000 työntekijää.

Pääluottamusmies Taru Maria Solakivi pitää TU:n ilmoittamaa lukumäärää liian isona. Hän sanoo, että mielenilmaus koskee vain laajakaistaa.

–  Meillä on laajakaistassa muitakin kuin TU:n jäseniä. Olen parhaillaan täällä ruokalassa ja täällä näyttää olevan ihan normaalilta.

Työntekijät aikovat palata työpaikoilleen torstaiaamuna.

Ulosmarssi on vastalause operaattorin aiemmin julistamille säästötoimille.TeliaSonera on ilmoittanut vähentävänsä laajakaistapalveluista 318 työpaikkaa.

Työntekijöitä edustava Toimihenkilöunioni nimittää TeliaSoneran henkilöstöpolitiikkaa raa'aksi.

TeliaSoneran toimihenkilöt marssivat viimeksi ulos Turussa ja Rovaniemellä viime viikolla vastalauseena TeliaSoneran päätöksille lakkauttaa laajakaistapalvelujen työpaikkoja. Toimihenkilöiden mukaan operaattori päätti yt-neuvottelut keskeneräisinä.

TeliaSoneran mukaan ulosmarssi on laiton työtaistelutoimenpide. Yhtiö pyrkii pitämään toimintoja käynnissä esimiesten avulla, mutta pyytää asiakkaita välttämään soittoja operaattorin asiakaspalveluun, sekä käyttämään operaattorin verkkopalveluja ulosmarssin aikana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?