Osakesäästäminen houkuttelee jo - Oma raha - Ilta-Sanomat

Osakesäästäminen houkuttelee jo

Osakkeet kiinnostavat taas aktiivisijoittajia. Arvopaperi-lehden kyselyssä kolme neljästä aikoi osakeostoille ennen kevään alkua.

16.12.2008 12:01 | Päivitetty 16.12.2008 12:49

Osakesäästäjien usko osakkeisiin ei ole mennyttä, päinvastoin. Vaikka osakemarkkinoilla kurssit ovat laskeneet rajusti, osakesäästäjät ovat lisänneet osakeomistuksiaan. Aktiivisijoittajien mielestä pian on hyvä aika taas tankata osakkeita.

Arvopaperi-lehti kysyi marras–joulukuussa yksityissijoittajien sijoitusnäkymiä. Selvä enemmistö kyselyyn vastanneista piti suoria osakesijoituksia edelleen kannattavimpana sijoituskohteena. Valtaosa myös omisti osakkeita kyselyhetkellä.

Kyselyyn vastanneista yli 1 400 henkilöstä kolme neljästä arvioi ostavansa osakkeita kolmen seuraavan kuukauden aikana. Sama määrä uskoi osakekurssien lähtevän nousuun ensi vuonna.

Houkuttelevampana ostokohteena osakesäästäjät pitivät Nokian osaketta. Kyselyyn vastanneista 22 prosenttia ilmoitti ostavansa Nokiaa. Viidennes vastanneista hankkisi rakennusyhtiö YIT:n osaketta. Lähes yhtä moni vastanneista nosti ostoslistalleen teräsyhtiö Rautaruukin osakkeen.

Suurta kiinnostusta on myös konepajayhtiöiden Wärtsilän ja Metson osakkeiden ostoon. Samoin ostoslistalla ovat muun muassa Fortum ja Neste Oil.

Vaikka osakesijoittaminen kiinnostaa, liiallista riskinottoa yksityissijoittajat haluavat välttää. Vain 14 prosenttia kyselyyn vastanneista ilmoitti käyttävänsä sijoittamiseen myös velkarahaa.

Ulkomaiset osakkeet kiinnostavat osakesäästäjiä sekä suorina sijoituksina että rahastojen kautta. Noin kolmannes osakkeita omistavista vastaajista kertoi omistavansa osakkeita myös Helsingin Pörssin ulkopuolella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?