Kovapalkkaiset ovat akateemisia - Oma raha - Ilta-Sanomat

Kovapalkkaiset ovat akateemisia

Eniten tienaavat ovat akateemisia: esimerkiksi tohtoreita, kandidaatteja, diplomi-insinöörejä ja lääkäreitä.

24.11.2008 6:02 | Päivitetty 24.11.2008 6:14

Koulutusasteen mukaan laaditut palkkatilastot perustuvat Tilastokeskuksen lukuihin viime vuodelta.

Mukana selvityksessä on 20 kovapalkkaisinta koulutusastetta kunnissa, valtion töissä ja yksityisellä puolella. Ne tutkinnot puuttuvat, joiden edustajia on Tilastokeskuksen tilastoissa vähemmän kuin 30.

Kovapalkkaisimmat ovat pääasiassa jatkotutkinnon omistavia tohtoreita ja lisensiaatteja sekä ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneita lääkäreitä, ekonomeja, maistereita, kandidaatteja, diplomi-insinöörejä, metsänhoitajia, arkkitehteja ja farmaseutteja.

Lääketieteen lisensiaatit ovat ylemmän korkeakoulutuksen saaneita. Kovapalkkaisimpien joukossa on myös alemman korkeakoulutuksen saaneita ekonomeja.

Ammattitutkinto ja ammatillinen peruskoulutus kuuluvat Tilastokeskuksen luokittelussa luokkaan keskiaste, joka on matalin koulutusaste.

Ansiot viimevuodeltaVertailussa on käytetty säännöllisen työajan ansioita viime vuodelta. Niihin on laskettu nimensä mukaisesti mukaan kaikki tienestit, jotka kertyvät säännöllisestä työstä.

Jos siis tekee säännöllisesti töitä esimerkiksi sunnuntaina ja iltaisin, ovat silloin tienatut rahat mukana laskelmissa. Sen sijaan ansiot esimerkiksi ylitöistä, lomarahat ja tulospalkkiot eivät ole mukana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?