Vuokramarkkinoille kelpaavat myymättömät asunnot

Kasvava myymättömien asuntojen tarjonta ja jyrkästi paheneva vuokra-asuntopula voisivat ratkaista toistensa ongelmat, arvelee Vuokraturvan Timo Metsola.

| Päivitetty

Vuokraturvan hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola tietää, että osa kahden asunnon loukkuun jääneistä on neuvotellut pankin kanssa mahdollisuuden laittaa vanha asuntonsa vuokralle odottamaan kaupankäynnin vilkastumista.

Metsolan mielestä asuntokaupan ja asuntojen vuokramarkkinan tunnelmat ovat täysin päinvastaiset. Finanssikriisistä kärsivässä asuntokaupassa on asunnoista ylitarjontaa ja toisaalta vuokramarkkinoilla kärsitään asuntopulasta.

Nyt osa myyjistä on kyllästynyt maksamaan korkoja ja vastikkeita pitkään myynnissä olleesta asunnosta ja päätynyt asunnon vuokraamiseen.

– Vuokramarkkinat ottavat nämä asunnot avosylin vastaan. Myymättä jääneiden kohteiden laajempi siirtyminen vuokramarkkinoille voisi helpottaa ylikysyntää nopeallakin aikataululla. Samalla myös kaikkein hurjimmat vuokrankorotuspaineet tasaantuisivat, Metsola ennustaa .

Talouden epävarmuuden varovaisiksi tekemät perheet ovat uusi ryhmä vuokramarkkinoilla. He ovat usein jo myyneet asuntonsa, mutta eivät vielä ole ostaneet uutta. 

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?