Tässä on Suomen kallein ravintola-annos - Oma raha - Ilta-Sanomat

Tässä on Suomen kallein ravintola-annos

Ilta-Sanomien selvityksen mukaan Suomen kallein ravintola-annos löytyy Helsingistä ravintola Saslikista. Karhunoisetit maksavat melkein 120 euroa.

Chez Dominiquen kesämenusta saa pulittaa useamman satasen.­

4.8.2008 9:32 | Päivitetty 4.8.2008 9:31

Monen ravintolan menusuositukset päihittävät kuitenkin hinnassa Saslikin 119,90 euron karhulautasen. Kalleimmat makunautinnot keskittyvät Helsinkiin.

Venäläisravintola Samovarin kaviaarinmaistajaiset kuohuviineineen ja blineineen maksavat 196 euroa. Hintaan kuuluu myös jälkiruokaleivos ja oma rauha: seurue saa koko ravintolan käyttöönsä aterian ajaksi.

Hans Välimäen Chez Dominiquen 11 etapin kesämenu viineineen maksaa 264 euroa ja Kämpin 72 sushi-palan Sumo Sushi Platter 125 euroa.

Kallein hampurilainen löytyy pohjoisempaa, Kurikasta. Puska-Jussi-grillin sadan euron Nätti-Jussin välissä maistuvat kaviaari, hanhenmaksa ja härkä. Purilainen tarjoillaan ranskalaisilla, kolmella limulla ja suklaapatukoilla ryyditettynä.

Uutistoimisto CNN:n mukaan maailman kallein ruoka on ruokakulta, joka maksaa 21 300 euroa kilolta. Sitä käytetään muun muassa kakuissa ja drinkeissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?