Tässä on Suomen kallein ravintola-annos - Oma raha - Ilta-Sanomat

Tässä on Suomen kallein ravintola-annos

Chez Dominiquen kesämenusta saa pulittaa useamman satasen.

Chez Dominiquen kesämenusta saa pulittaa useamman satasen.

Julkaistu: 4.8.2008 9:32, Päivitetty 4.8.2008 9:31

Ilta-Sanomien selvityksen mukaan Suomen kallein ravintola-annos löytyy Helsingistä ravintola Saslikista. Karhunoisetit maksavat melkein 120 euroa.

Monen ravintolan menusuositukset päihittävät kuitenkin hinnassa Saslikin 119,90 euron karhulautasen. Kalleimmat makunautinnot keskittyvät Helsinkiin.

Venäläisravintola Samovarin kaviaarinmaistajaiset kuohuviineineen ja blineineen maksavat 196 euroa. Hintaan kuuluu myös jälkiruokaleivos ja oma rauha: seurue saa koko ravintolan käyttöönsä aterian ajaksi.

Hans Välimäen Chez Dominiquen 11 etapin kesämenu viineineen maksaa 264 euroa ja Kämpin 72 sushi-palan Sumo Sushi Platter 125 euroa.

Kallein hampurilainen löytyy pohjoisempaa, Kurikasta. Puska-Jussi-grillin sadan euron Nätti-Jussin välissä maistuvat kaviaari, hanhenmaksa ja härkä. Purilainen tarjoillaan ranskalaisilla, kolmella limulla ja suklaapatukoilla ryyditettynä.

Uutistoimisto CNN:n mukaan maailman kallein ruoka on ruokakulta, joka maksaa 21 300 euroa kilolta. Sitä käytetään muun muassa kakuissa ja drinkeissä.

Tuoreimmat osastosta