Sitkeälle luottokortti maksutta

Sitkeä neuvottelija voi päästä luottokorttinsa vuosimaksusta. Pitkä asiakassuhde on hyvä valtti neuvottelussa. Nyt ovat tulossa myös vuosimaksuttomat luottokortit.

31.5.2008 6:01 | Päivitetty 30.5.2008 21:07

Luottokorttien vuosimaksun maksamisesta kannattaa neuvotella pankin kanssa. Kortin vuosimaksu vaihtelee viidestä kympistä kahteensataan euroon. Summan voi onnistua säästämään henkilökohtaisilla neuvottelutaidoilla. Tarjolla alkaa olla myös kokonaan vuosimaksuttomia luottokortteja.

Pankeista Hypo poisti Visa-kortistaan vuosimaksun huhtikuussa. Asiakasomistajalle S-Etukortti Visa on maksuton ainakin vuoden 2009 loppuun asti. Rahatieto Oy:n tekemän vertailun mukaan Hypo ja S-pankki pystyvät tällä hetkellä tarjoamaan asiakkailleen halvimmat luottokortit.

– Näyttää siltä, että suunta on kohti vuosimaksuttomia kortteja, toimitujohtaja Seppo Rekonen Rahatiedosta kertoo Taloussanomille.

Rekonen uskoo, että kuluttajien tietoisuus korttien kustannuksista kasvaa.

Kysy vaihtoehtojaja neuvottele

Nordeassa korttien vuosi- ja kuukausimaksut vaihtelevat, ja avainasiakas saa muun muassa MasterCardin ilman kuukausi- tai vuosimaksua. Tiskillä vaihtoehtojen kysyminen kuitenkin kannattaa: jos Visa-asiakas ei käytä korttinsa luotto-ominaisuutta, vaan maksaa koko laskun kerralla, vuosimaksua ei välttämättä veloiteta.

Sampo Pankki on upottanut Visa-luottokorttien vuosimaksut pakettien sisään, johtaja Liisa Neimala kertoo. Pankin peruspaketti, joka sisältää tilin, pankkikortin sekä Visa-kortin maksaa 3,40 euroa kuukaudessa. Vuodessa se tekee 40,80 euroa. Toiseksi suosituin on pankin laaja paketti, joka sisältää Visa Gold -kortin. Sen vuosihinnaksi tulee 64,80,

Ilmaiseksi luottokorttia pääsevät käyttämään nuoret. Nuoreksi lasketaan Sampo Pankissa kaikki alle 28-vuotiaat.

– Kaikki luottokortit myydään paketeissa. Emme juuri myy yksittäisiä kortteja, Neimala sanoo.

Esimerkiksi Visan vuosimaksu on pankissa ollut aikaisemmin kaksi prosenttia luottorajasta. Kahden tuhannen euron limitillä varustetun kortin hinta oli 40 euroa.

Osuuspankissa luottokorttien vuosimaksut vaihtelevat 30–75 euron välillä. Kallein kortti on OP-Visa Gold-kortti.

– Pankin päivittäispalvelupaketti, jossa on luottokortti, on hinnaltaan kilpailukykyinen. Käytännössä luottokortti on siinä ilmainen, kehitysjohtaja Matti Korkeela OP-Keskuksesta sanoo.

Korkeela kertoo, että pankissa bonuspisteet toimivat rahana. Niillä voi maksaa muun muassa korttien vuosimaksut. Bonusta tulee esimerkiksi Visa-kortilla tehdyistä ostoksista. Yli puolet, 53 prosenttia Suomen Visa-korteista on OP-Pankin.

Diners ja AmExtiukkoina

Diners Clubin takana on Skandinaviska Enskilda Banken. Kortin vuosimaksu on vaihtelee 40–55 euron välillä.

– Me pidämme kiinni vuosimaksusta. Se on ydintoimintaamme, toimitusjohtaja Mats Rosqvist Diners Clubista sanoo

American Expressin perusvihreän kortin vuosimaksu on 50 euroa, kultakortti kohoaa 170 euroon. Platinakortista saa maksaa 550 euroa. Sitä ei erikseen edes kampanjoida yleisesti, vaan sen käyttäjäksi kutsutaan.

– Vuosimaksujen osalta meillä yhtenäinen käytäntö, Ne maksetaan, American Expressin maajohtaja Tommi Lassila sanoo.

– Sanotaan, että pyrimme eri tavoin palkitsemaan parhaita asiakkaitamme. Tasapaino uusien ja vanhojen asiakkaiden kanssa on pidettävä. Pitkälle asiakassuhteelle on annettava kunniansa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?