Suomalaisille liki puoli miljardia euroa veroparatiisessa Euroopassa

Suomalaisten yksityishenkilöiden talletuksista Euroopan veroparatiiseihin on saatu ensimmäistä kertaa luotettavaa tietoa.

12.4.2008 9:29 | Päivitetty 12.4.2008 16:10

Verohallitus on saanut ensimmäiset tilitykset korkotuotoista, jotka 11 veroetuvaltiota joutuvat ilmoittamaan säästödirektiivin perusteella, kirjoittaa Helsingin Sanomat verkkosivullaan.

Verohallituksen saamien lähdeverotilitysten perusteella on laskettu, että suomalaiset saivat noin 8,9 miljoonan euron korkotulot arviolta 447 miljoonan euron talletusmassasta vuonna 2006. Luvuissa ovat suomalaisten veroetumaiden pankkitalletukset, joukkovelkakirjalainat ja rahastot, jotka tuottavat korkoa.

Suurimmat talletukset ovat Sveitsissä ja Luxemburgissa. Niissä on laskelmien mukaan vajaa 400 miljoonaa euroa suomalaisrahaa. Vuoden alussa uutisten polttopisteessä olevassa Liechtensteinissä sen sijaan lasketaan olevan vain 2,5 miljoonan euron talletukset.

Talletusten kokonaismäärä on laskettu maksettujen osinkojen perusteella, kun korkokannaksi on otettu 2006 ollut kahden prosentin eurooppalainen keskikorko, kertoo Helsingin Sanomat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?