Tämän vuoksi elokuvissa käyntiä ei ole hylätty

Katsomismukavuus on tärkeää elokuvissa kävijälle, ilmenee Suomen elokuvasäätiön teettämässä tutkimuksessa.

Helsingissä elokuviin voi mennä perheen pienempienkin kanssa.

27.3.2008 16:51 | Päivitetty 27.3.2008 17:02

Iso valkokangas, äänimaailma ja hyvä istuin ovat tärkeitä motiiveja elokuvissa käymiselle. Tärkeä syy elokuviin menemiselle on myös elokuvakokemuksen jakaminen ystävien kanssa.

Sen sijan elokuvan tuoreus ei ole niin suuri motiivi elokuviin menemiselle kuin katsomismukavuuteen liittyvät motiivit. Elokuvateatterin tarjoamat oheispalvelut, kuten karkit, pelit ja ravintolat, ovat selvästi vähiten tärkeä tekijä kysytyistä motiiveista.

Tärkeintä elokuvissa kävijälle on kuitenkin elokuvan aihe: 15 vuotta täyttäneistä suomalaisista 93 prosenttia sanoo, että se on tärkein asia valinnassa. Seuraavaksi tärkeimmät tekijät ovat ystävien suositukset ja näyttelijät. Hyvät arvostelut medioissa on puolelle elokuvissa kävijöistä tärkeä tekijä elokuvan valinnassa.

Yli puolet suomalaisista käy elokuvissa vähintään kerran vuodessa. Vähintään kerran kuukaudessa elokuvissa käy joka kymmenes 15 vuotta täyttäneistä suomalaisista. Viidesosa ei käy elokuvissa lainkaan.

Sen sijaan 60 prosenttia katsoo television maksuttomilta kanavilta pitkän elokuvan kerran viikossa tai useammin. Internetistä elokuvia ei vielä juuri ladata, sillä 91 prosenttia ei tee sitä koskaan.

Tutkimuksen elokuvien katselusta eri jakelukanavissa ja katselutottumuksista 15–79-vuotiaiden suomalaisten keskuudessa toteutettiin tammikuussa 2008.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?