Tekkiblogi tarjoaa Suomen nettiradiot yhdessä soittolistassa - Oma raha - Ilta-Sanomat

Nettiradiopäivä maksaa 2100 euroa kännykkäverkossa

Älypuhelimissa on tuki nettiradiolle, mutta sen varomaton kuuntelu voi tulla kalliiksi. Jaakko Kuivalainen laskeskelee Tekkiblogissaan, että nettiradion kuuntelu Elisa Perusdata hinnalla maksaa noin 270 euroa tunnissa. Työpäivässä dataa siis siirtyy 2 100 euron arvosta.

Tekkiblogi opastaa kuvien kanssa kuinka nettiradioiden soittolista ladataan internet-radiota tukevaan s60-puhelimeen.­

26.2.2008 9:12 | Päivitetty 26.2.2008 9:21

Tiedonsiirtoa kertyy erittäin paljon: 128 kbps:n siirto on minun laskujeni mukaan 16 kilotavua sekunnissa eli 960 kilotavua minuutissa ja yli 55 megatavua tunnissa, Taloussanomien verkkopalvelun kehityspäällikkö Jaakko Kuivalainen kirjoittaa blogissaan.

Siirtomäärät ovat niin suuria, että ne rikkovat tiedonsiirron rajat myös rajoittamattomissa mobiilidatasovelluksissa. Niissä kohtuullisen käytön rajana pidetään kolmea gigatavua kuukaudessa.

Käytännössä nettiradiota ei siis kannata kuunnella matkapuhelinverkon kautta, vaan käyttää siihen wlan-yhteyttä.

Kuivalainen ylistää nettiradion äänen laatua. Hän sanoo sen olevan lähes cd-tasoista.

– Kännykän fm-radioon verrattuna hätkähdyttävää oli, kuinka paljon paremmalta pelkkä 128 kbps kuulostaa. Bonusta tietysti on myös se, että kanavat kuuluvat niin maailmalla kuin Suomessakin, jos kaistaa vain riittää. Eikä nettiradion kuunteluun tarvita kuulokejohtoa antenniksi.

Bassoradion 192 kbps:n striimin kuunteleminen onnistui ihan hyvin edge-yhteydellä, mutta joidenkin muiden kanavien äänivirrassa oli pätkimistä jo 128 kbps:n yhteydessä.Tekkiblogin varsinainen sisältö on kuitenkin Kuivalaisen laatimassa soittolistassa, jossa ovat kaikki tai lähes kaikki suomalaiset nettiradiot. Blogissa myös opastetaan kädestä pitäen kuinka soittolista ladataan s60-puhelimeen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?