Rinteisiin palkataan turvamiehiä - Oma raha - Ilta-Sanomat

Rinteisiin palkataan turvamiehiä

Suomalaiset hiihtokeskukset palkkaavat tänä talvena ensimmäistä kertaa rinteiden turvamiehiä, skipatroleja. Turvamiehiä tarvitaan, sillä rinteissä liikkuu taidoiltaan yhä sekalaisempia menijöitä, kertoo sanomalehti Kaleva.

Rinteeseen halutaan järjestystä.­

31.12.2007 10:29 | Päivitetty 31.12.2007 10:33

Suurissa hiihtokeskuksissa on yhä kansainvälisempiä vieraita, joiden kaitsimiseen tarvitaan uudenlaista henkilökuntaa.

Ensi kertaa lunta näkevät turistit eivät välttämättä tunne rinnekulttuuria ja voivat aiheuttaa vaaratilanteita.

Kalevan haastatteleman Hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtajan Sari Tolletin mukaan tavoitteena on luoda ammattikunta, jota Suomessa ei aikaisemmin ole ollut olemassa. Skipatrol toimii asiakaspalvelutehtävissä, mutta vastuulla on varmistaa yleinen turvallisuus.

Muutamat keskukset ovat jo kouluttaneet skipatroleita. Hiihtokeskusyhdistyksen kouluttamia järjestysmiehiä löytyy pian kymmenestä hiihtokeskuksesta.

Turvallisuutta ovat tähän mennessä valvoneet hiihdonopettajat ja hissityöntekijät. Tolletin mukaan turvallisuudesta voi tulla Suomen kilpailuetu.

– Suomessa laskettelu on erittäin turvallista, kun tapaturmatilastoja verrataan muihin maihin, sillä rinteet eivät ole yhtä ruuhkaisia kuin Alpeilla ja suomalaiset ovat perinteisesti hyviä suksilla, Tollet toteaa Kalevassa.

Yhdistys on uusinut rinneturvallisuussäännöt alkaneelle kaudelle. Niissä suositellaan kypärän käyttöä. Samoin korostetaan, että vastuu ja velvoitteet ovat myös asiakkailla.  

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?