Rahoitusalan osakkeet ovat halvimpia

Sijoitusyhtiöt ovat vertailusta toiseen olleet osakkeiden arvostusvertailussa halvimpien joukossa.

3.3.2007 15:09 | Päivitetty 23.3.2007 4:11

Näin kävi tälläkin kertaa, halvimmat osakkeet ovat Norvestia ja Amanda Capital.

Sijoitusyhtiöiden matala arvostustaso on loogista. Teoriassa sijoittaja voi tehdä suoraan samat sijoitukset kuin sijoitusyhtiöt, miksi siis maksaa sijoitusyhtiön omaisuudesta ylimääräistä.

Elektroniikan sopimusvalmistaja Scanfil elää haastavia aikoja, toimitusjohtaja vaihtui äsken ja tuotantoa Suomessa vähennetään. Epäselvä tulevaisuus painaa yhtiön arvoa.

Rahoitusalan yhtiöt ovat nauttineet loistavasta suhdanteesta. OKO, eQ, Nordea ja Sampo mahtuvat kaikki kärkikymmenikköön. Nämä yhtiön maksavat myös mukavat osingot.

Alan paras suhdannevaihe saattaa olla jo ohi.

Alhainen arvostus voi kieliä siitä, että sijoittajat varautuvat jo rahoitusalan tulostahdin hyytymiseen.

TeliaSonera oli aikoinaan kallis kasvuosake, mutta kunnostautuu nyt osingonmaksajana. Se maksaa Helsingin pörssin yhtiöistä hulppeimman osingon, osinkotuotto nousee 11 prosenttiin.

Suomen kalleimmaksi osakkeeksi vertailu nostaa TJ Groupin. Tämä yhtiö on kriisiyhtiöksikin poikkeuksellinen, sillä sen tulevaisuus riippuu oikeuden tuomiosta.

Kalleimpien osakkeiden joukkoon on päätynyt myös kaivos- ja metalliteollisuudelle teknologiaa kehittävä Outokumpu Technology.

Raaka-aineiden hintojen nousu on nostanut kaikkien niiden tuotantoon liittyvien yritysten kursseja. Outokumpu Technologyn korkea arvostus kertoo sijoittajien luottamuksesta yhtiön nopeaan tuloskasvuun.

Helsingin pörssin jättiläinen Nokia on nyt 60:nneksi kallein osake. Vilkkaasti vaihtuvasta markkinajohtajan osakkeesta sijoittajat ovat valmiita maksamaan hyvän hinnan.

Nokian osake voi hyvin lähiaikoina kallistua suhteessa muihin suomalaisosakkeisiin. Epävarmuuden kasvaessa sijoittajat suosivat paljon vaihdettuja suuryhtiöitä.

Osakkeet halvimmasta kallemipaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?