Investointipankkiiri pelastaa KuPS:n - Oma raha - Ilta-Sanomat

Investointipankkiiri pelastaa KuPS:n

Investointipankkiiri Ari Lahti pelastaa jalkapalloliigasta pudonneen kuopiolaisen KuPS:n. Suunnatun osakeannin järjestämisestä päätetään tänä iltana KuPS Oy:n ylimääräisessä yhtiökokouksessa.

Kuopion Palloseuran kapteeni Jani Hartikainen riemuitsi liigacupissa viime keväänä.­

1.12.2006 13:56 | Päivitetty 1.12.2006 14:09

Icecapitalin toimitusjohtaja Ari Lahti on sitoutunut merkitsemään KuPS Oy:n osakkeita uudessa osakeannissa niin paljon, että yhtiön 200 000 euron velat saadaan maksettua. 

Lahden päätöksen ansiosta KuPS pystyy pelaamaan Ykkösessä, jonne se putosi tänä syksynä jäätyään liigassa viimeiseksi. KuPS ehti pelata kaksi peräkkäistä kautta pääsarjassa.

Lahti on tällä haavaa jalkapalloyhtiön suurin osakkeenomistaja, sillä hänellä noin 25 prosenttia osakkeista. Osakeannin jälkeen hänen omistusosuutensa voi nousta noin 90 prosenttiin, jos kukaan muu ei lunasta suunnatussa annissa osakkeita.

– Näen jalkapalloilun tulevaisuuden Suomessa myönteisenä. Olisi harmi, jos Kuopio jäisi lajin kukoistuskaudesta sivuun. Jos tätä ei tehtäisi nyt näin, Kakkonen olisi KuPS:n sarjataso. Kaikki olisi luhistunut, eikä mieli olisi hyvä. Tämä on pikkupojan unelma, Lahti perustelee sitoutumistaan.

KuPS Oy:n toiminta on ollut viime vuosina pahasti tappiollista. Esimerkiksi viime vuonna tappiota kertyi 65 000 euroa ja toissa vuonna 75 000 euroa. Tämän vuoden tappion arvioidaan olevan noin 150 000 euroa.

Lahden mukaan tappiokierre katkaistaan nyt, eikä ensi vuonna sallita miinusmerkkistä tulosta.

Lahti on yksi KuPS Oy:n perustajista. Yhtiö perustettiin vuonna 1998 ja on siitä lähtien vastannut KuPS:n edustusjoukkueen toiminnasta sekä Ykkösessä että liigassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?