MAINOS

Korttimaksamisessa laajoja ongelmia – Nets: Ongelmaa korjataan parhaillaan

Julkaistu: , Päivitetty:

Korttimaksut
Korttimaksamisessa on esiintynyt tänään sunnuntaina ongelmia.
Osuuspankki twiittasi kello yhden jälkeen, että ongelmat koskevat useampia toimijoita.
Puoli kahden jälkeen OP kertoi, että ongelmat johtuvat luottokunta Netsin järjestelmien häiriöistä.
Myös Nets vahvisti tämän Twitterissä. Twiittien mukaan yhtiö tekee parhaansa ratkaistakseen ongelman. Nets kertoi Twitterissä myös, että osassa korttimaksuista on viivettä. Syynä tähän on häiriö Netsin järjestelmien ulkopuolella.

Useat Ilta-Sanomien lukijat ovat ottaneet yhteyttä toimitukseen ja kertoneet ongelmista korttimaksamisessa. Häiriö koskee lukijoiden mukaan OP:n lisäksi ainakin Nordean sekä Säästöpankin asiakkaita. Myös S-Pankki on tiedottanut häiriöstä Twitterissä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ongelmista on valitettu jonkin verran sosiaalisessa mediassa. Ensimmäiset viestit koskien korttimaksun ongelmia ilmestyivät Twitteriin ennen kahta iltapäivällä.
Myös Nordean verkkopankissa on kerrottu olleen häiriöitä.

Nordea vahvistaa asian verkkosivuillaan olevalla lyhyellä tiedotteella.

– Osassa verkkopankin palveluita on tilapäinen häiriö. Korjaamme vian mahdollisimman pian. Pahoittelemme asiakkaillemme mahdollisesti aiheutuvaa haittaa, verkkosivuilla kerrotaan.

Samassa Nordea vahvistaa myös häiriön mobiilipankin palveluissa.

Ilta-Sanomat ei ole vielä tavoittanut pankkeja tai Netsiä kommentoimaan asiaa.

Pikaisen kierroksen perusteella ongelmat eivät vaikuta Helsingin keskustan kaupoissa.

Helsingin Postitalon K-Supermarketissa ei ollut puoli kahden jälkeen iltapäivällä asiakkaita, joilla olisi ollut ongelmia maksukorttien kanssa.

Kassalla olleen työntekijän mukaan ongelmia kuitenkin oli puolen päivän aikaan ja ne kestivät noin tunnin. Tällöin maksaminen kortilla ei onnistunut, mutta käteisautomaateista nostaminen oli onnistunut.

Twitterissä ihmiset ovat kuitenkin kertoneet, että myöskään käteisen nostaminen ei ole onnistunut. Käteisnostoissa oli ongelmia myös Helsingin Sokoksen S-Marketissa aiemmin tänään.

Itse Sokokselta kerrotaan, että korttimaksuissa oli ongelmia liikkeen auettua kello 11 sunnuntaina. Ongelmat olivat kuitenkin ohi puoleen päivään mennessä.
Lue myös:

MAINOS