MAINOS

MAINOS Eurocard

Paperikuitit ovat pian historiaa - älykuitti säästää työmatkailijan aikaa ja hermoja

Julkaistu:

Matkalaskujen tekeminen vaivalloista ja aikaa vievää? Ei ole enää, sillä Eurocard hyppää seuraavalle tasolle – digitaaliseen kuittiin, joka siirtyy suoraan matkalaskujärjestelmään.
Työmatkailija maksaa ostoksensa Eurocard-yrityskortilla ja nappaa kuitin talteen. Puhelin hälyttää saman tien. Eurocardin mobiilisovellus kysyy, haluaisiko matkailija kuvata kuitin heti ja liittää sen tuoreeseen maksutapahtumaan. Kyllä.

Näin kuitista tulee digitaalinen kuitti eli niin sanottu älykuitti, ja sovellus lähettää sen automaattisesti työnantajan matkalaskujärjestelmään. Matkailija voi palata huoletta kotiin ilman paperikuittien pinoa. Matkalaskua tehdessään hän löytää toisiinsa niputetut älykuitit ja maksutapahtumat matkalaskujärjestelmästä.

”Matkalaskun teko helpottuu ja nopeutuu. Tulee vähemmän virheitä, eikä kuitteja ole hukassa”, sanoo Eurocardin maajohtaja Tommi Lassila.

Älykuitteja pääsee tekemään jokainen Eurocard-yrityskortin käyttäjä, kunhan vain lataa puhelimeensa Eurocardin uuden mobiilisovelluksen. Älykuitit toimivat tavallisina kuvattuina kuitteina siihen asti, kunnes matkalaskujärjestelmät uudistuvat ja alkavat linkittää älykuitteja maksutapahtumiin. Lassila uskoo, että tämä automatisoituminen yleistyy hyvinkin pian, sillä se tuo yrityksille merkittäviä säästöjä.

Eurocardin teettämän tutkimuksen mukaan kulujen käsittelyn tehostaminen voi säästää yrityksissä jopa satoja tuhansia euroja.

”Suomi ja muut pohjoismaat ovat olleet jo pitkään matkalaskujärjestelmien ja ylipäänsä maksamisratkaisujen edelläkävijöitä. Teemme tiivistä yhteistyötä järjestelmätoimittajien kanssa älykuittienkin suhteen”, Lassila toteaa.

Suomi edelläkävijä kuittien digitalisoinnissa

On ilmeistä, että älykuitit säästävät työmatkailijoiden aikaa ja hermoja, mutta vielä ei olla maalissa asti. Toistaiseksi digitaaliset kassakoneet sylkevät ulos paperikuitteja, joita sitten työnnetään takaisin digitaalisiin järjestelmiin.

”Tavoitetila on tietenkin se, että liikkeet tarjoavat kuittitiedot digitaalisina, jolloin ne voidaan toimittaa suoraan yritysten järjestelmiin. Mutta näin iso muutos vie paljon aikaa, eikä sitä kannata jäädä odottelemaan. Nykytilanteessakin Eurocardin älykuittiratkaisu palvelee yrityskorttien käyttäjiä erinomaisesti”, Lassila sanoo.

Hän arvelee, että kuvattuja älykuitteja tarvitaan vielä pitkään, vaikka digitaalinen kuitti yleistyisikin. Osuuhan työmatkoille monenlaisia kauppoja, takseja, ravintoloita ja hotelleja – ja jopa käsin kirjoitettuja kuitteja.

Lassila ennustaa Suomelle edelläkävijän asemaa myös kuittien digitalisoinnissa.

”Suomalaisessa TALTIO-hankkeessa on jo muodostettu standardi digitaalisille kuiteille. Liikenne- ja viestintäministeriön tukeman ja Taloushallintoliiton toteuttaman hankkeen tavoitteena on saada taloushallinnon tieto digitaaliseksi ja rakenteiseen muotoon, jolloin sitä voidaan siirtää automaattisesti eri järjestelmien välillä. Digitaalisilla kuiteilla on tärkeä rooli tässä aivan uudenlaisessa automaatiossa.”

Miten paljon älykuiteilla voi säästää kuluissa? Lue lisää täältä!

Eurocard

Eurocard on yksi Pohjoismaiden johtavista maksukorttiyrityksistä. Tarjoamme turvallisia ja helppokäyttöisiä maksuratkaisuja kaiken kokoisille yrityksille ja organisaatioille. Olemme alan johtavia toimijoita ja tarjoamme laajan valikoiman yritysten maksuratkaisuja ja matkahallinnon tehostamiseen liittyviä palveluita. Lisäksi tarjoamme hallinnoinnin ja seurannan työkaluja, jotka ovat räätälöitävissä niin kansallisille kuin kansainvälisillekin toimijoille.

Eurocard on yksi maailman laajimmin hyväksytyistä maksukorteista, ja se on asettanut standardit muille maksukorteille jo vuodesta 1965.

Näin vapautat yrityksesi paperikuiteista, ja me autamme - lue lisää täältä!
MAINOS Eurocard
Lue myös:

MAINOS