Keskioluttölkin voi saada taas alle eurolla

Ainakin tamperelaiskaupasta voi saada keskioluttölkin 0,99 eurolla. Alkuvuodesta uutisoitiin, että alle eurolla ei saa enää oluttölkkiä.

Tampereelta Lielahden Citymarketissa pieni keskioluttölkki maksaa 0,99 euroa.

SuomeSsa voi saada taas keskioluttölkin alle eurolla.

Näin halpaa olutta on myynnissä ainakin Tampereella, Lielahden Citymarketista, jossa 0,33 litran K-Menu-lagertölkin saa nyt 0,99 eurolla. Yleensä kyseinen olut maksaa Keskolla yli euron.

Keskon viestinnästä ei osata kertoa, olisiko yhtiöön kuuluvissa kaupoissa jossakin vielä halvempi tarjous, mutta mitä luultavimmin tamperelaishinta on tämänhetkinen pohja.

Kyseessä on suomalainen, Olvin valmistama olut. Alkoholipitoisuus on 4,2 prosenttia keskioluissa perinteisesti totutun 4,5-4,7 tilavuusprosentin sijaan.

– Suuntaus on jo useamman vuoden ollut miedompiin keskioluissakin. Myös alkoholittomien oluiden suosio on kasvanut, Lielahden Citymarket-kauppias Marko Strand sanoo Taloussanomille.

Hän arvioi, että kuluttajat eivät enää välttämättä hae ”suurinta vaikutusta”, vaan ihan vain hyvää ruokajuomaa.

Naapurissa Lielahden Prismassa halvin olut on vaalea Rainbow-olut, joka maksaa 1,05 euroa. Alkoholiprosentti on 4,3 prosenttia. Kyseessä ei ole tarjous vaan normaalihinta.

Lidleissä halvin keskiolut on myös 4,2-prosenttinen kotimainen lager. Kolmanneslitran tölkin hinta on 1,05 euroa.

Tammikuussa Länsiväylä kertoi, että vuosikausia Suomen halvimpana tölkkioluena myyty Lidlin Kotimainen Olut menetti edullisimman oluen tittelinsä ainakin toistaiseksi. Tuolloin Lidl nosti oluensa hintaa 0,99 eurosta nykyiseen 1,05 euroon tölkiltä.

Silloin halvimmaksi olueksi nousi S-ryhmän Rainbow-lager, jonka hinta oli 1,02 euroa tölkiltä.

Vertailu oli tehty pienten keskioluttölkkien (0,33 l) hinnoista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?