Markkinat eivät hätkähtäneet EKP:n koronnostoa – ”Jatko on aidosti hämärän peitossa”

Koronnosto oli odotettu eikä aiheuttanut isoja reaktioita markkinoilla.

New Yorkissa väriä pörssiaamuun toivat kaupungin poliisilaitoksen säkkipillinsoittajat, jotka juhlistivat perjantaina vietettävää Pyhän Patrickin päivää.

16.3. 17:21

Euroopan markkinoilla ei hätkähdetty rahapolitiikan kiristämistä, sillä keskuspankin koronnostot olivat odotettuja.

Keskuskauppakamarin pääekonomisti Jukka Appelqvist kommentoi päätöstä sanoen, että äkilliset liikkeet eivät kuulu keskuspankkien toimintamalliin.

– Sen sijaan jatko on aidosti hämärän peitossa eikä toukokuun kokouksen suhteen mikään ole vielä varmaa, hän sanoo Twitter-viestissään.

Nordean pääanalyytikko Jan von Gerich veikkaa koronnostojen vielä jatkuvan, vaikka markkinoilla juuri nyt hinnoitellaankin niille päätöstä.

Osakemarkkinoilla sveitsiläispankki Credit Suisseen kohdistetut huolet ovat helpottaneet ja pankkisektorin osakkeet ovat olleet nousussa. Yhteisvaluutta euro notkahti EKP:n korkopäätöksen jälkeen, mutta palasi pian aiemmille tasoilleen suhteessa dollariin.

Eurooppalaisosakkeiden kursseja kuvaava Euro Stoxx 50 -indeksi oli kello 17:n aikaan 0,9 prosenttia koholla. Laajempi Stoxx 600 oli noussut 0,3 prosenttia.

Valuuttamarkkinoilla euro oli vahvistunut 0,4 prosenttia suhteessa dollariin. Eurosta maksettiin 1,0600 dollaria, kun noteeraus myöhään keskiviikkona jäi 1,0557 dollariin.

Korjattu 16.3. klo 18.25 osakemarkkinoiden tilannetta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?