Junalakko uhkaa alkaa maanantaina – juna­liikenne pysähtyisi lähes täysin

Veturinkuljettajien lakonuhka ei väistynyt, sillä RAU hylkäsi neuvottelutuloksen.

16.3. 16:27 | Päivitetty 16.3. 16:39

Rautatiealan unioni RAU ry:n edustajiston edustajakokous on hylännyt veturinkuljettajia koskevan työehtosopimuksen neuvottelutuloksen. Jos ratkaisua ei löydetä tämän viikon aikana, pysähtyy junaliikenne maanantaina toistaiseksi.

RAU kertoo tiedotteessa, että RAUn ammattiosastojen edustajista koostuva edustajiston kokous hylkäsi ratkaisun, sillä siinä kaikki työhyvinvointiin liittyvät tavoitteet jäivät työryhmien varaan.

VR:n mukaan lakko pysäyttäisi junaliikenteen maanantaista alkaen toistaiseksi. VR peruu kaikki kauko- ja lähijunat, jos työriita ei ratkea ennen sitä ja lakko peruunnu, VR kertoo tiedotteessaan.

Lakon ajalle ostetuista junalipuista saa VR:lta rahat takaisin. Liput voi myös itse muuttaa toiseen ajankohtaan maksutta huomisesta perjantaista alkaen.

Myös tavarajunien kulkeminen pysähtyy yksittäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta.

Jos lakko alkaa, sunnuntai-illan aikana lähteneet junat ajetaan määräasemilleen saakka, myös sunnuntain ja maanantain välisen yön yöjunat.

Jo nyt on käynnissä veturinkuljettajien ylityö- ja vuoronvaihtokielto, joka voi aiheuttaa muutoksia tai peruutuksia jo ennen lakon alkamista, sanoo VR:n henkilöstöjohtaja Laura Ansaharju.

VR myös hyvittää sarjalippujen paikanvaraukset asiakkaille ja pidentää kauko- ja lähiliikenteen kausilippujen voimassaoloaikaa lakkopäivien verran.

Tänään alkoi siivousalan kolmipäiväinen lakko, joka voi näkyä loppuviikon aikana yksittäisissä junissa, VR kertoo tiedotteessaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?