Teknologia-alalle uusi kaikille avoin verkkokoulutus

Taitoja työelämään -verkkopalvelun kursseilla voi pätevöityä sertifioiduksi teknologia-alan ammattilaiseksi.

16.3. 10:28

Suomeen pyritään kouluttamaan 50 000 uutta ja 50 000 lisä- ja muuntokoulutettua teknologiaosaajaa viiden vuoden kuluessa uudella teknologia-alan yritysten ja ammattikorkeakoulujen yhteistyöhankkeella.

Taitoja työelämään -sivulta löytyvät verkkokurssit ovat kaikille avoimia ja maksuttomia, ja ne suorittamalla voi pätevöityä Microsoftin sertifioimaksi ammattilaiseksi. Ensimmäisenä sivuille on avautunut kyberturvan mikrotutkinto.

Lue lisää: Näille aloille kannattaa nyt hakea, jos tuhti tilipussi kiinnostaa – palkka jopa 7 800 e/kk

Opintomoduulit ovat myös Suomen korkeakoulujen yhteisellä opintotarjottimella, ja ne voi suorittaa ajasta ja paikasta riippumatta. Oppisisällöt on rakennettu Microsoftin opintomoduulien ja oppimateriaalien avulla.

Mikrotutkinnon laajuus on 12 opintopistettä, joka vastaa noin 324 tunnin työmäärää,. Opinnot voi sisällyttää EU:n laajuisesti korkeakoulututkintoihin. Opintosuoritukset kirjautuvat korkeakoulujen Virta-opintotietopalveluun.

Verkkokursseja voi suorittaa myös ulkomailta. Hankkeeseen osallistuvat yritykset haluavatkin luoda väylän, jonka avulla Suomeen muuttoa harkitsevat henkilöt voivat hankkia ja osoittaa pätevyyden sekä löytää työpaikan. Suomen kielen osaaminen ei ole välttämätöntä suuressa osassa teknologia-alan työtehtäviä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?