Ovenavausmaksuun kova korotus: laskun lähettämisen hinta nousi lähes kolmin­kertaiseksi

Käteisellä maksut hoituvat, mutta laskut jäävät liian usein maksamatta.

Laskunsa maksamatta jättäneiden vuoksi kaikkien kustannukset nousevat.

15.3. 18:45

Helsingissä toimiva kiinteistöhuoltoyhtiö nostaa roimasti ovenavauksesta perimäänsä maksua, jos sen haluaa hoitaa laskulla.

Helsingin huolto ja sisustus HHS Palvelut -nimellä toimivan yhtiön ovenavausmaksu on nyt vain kympin arkisin kello 7–15 ja 50 euroa muina aikoina. Laskulla maksettuna hinnat ovat 25 euroa ja 62 euroa.

Huhtikuun alussa hinnat nousevat, ja käteisellä maksettuna arkipäiväsajan hinta on 20 euroa ja muun ajan hinta entiset 50 euroa. Laskulla maksettuna hinnat sen sijaan jopa moninkertaistuvat.

Arkipäivisin kello 7–15 ovenavaus laskulla hoidettuna maksaa 62 euroa ja muina aikoina 124 euroa. Laskujen hinnat siis jopa yli kaksinkertaistuvat.

Mikä laskun hintaa noin kovasti nostaa?

HHS Palveluiden kiinteistösihteeri Merja Turunen kertoo Taloussanomille, että laskuja jää paljon maksamatta ja ne kannattaa sen vuoksi laittaa ulosottoon. Mutta jos lasku on kovin pieni, ulosoton kulut ovat suhteettoman suuret.

Toisin sanoen, liian monet ovenavausta kaipaavat jättävät laskunsa maksamatta. Heitä on niin paljon, että maksamatta jätetyt laskut kannattaa laittaa perintään. Jotta perintä kuitenkin tuottaisi huoltoyhtiön kuluille katetta, on laskun oltava niin suuri, että perintäkulujen jälkeenkin jotain jää käteen.

Jos siis avaimensa unohtaneet eivät olisi jättäneet ovenavauslaskujaan maksamatta, voisivat he ja muutkin ovenavausta kaipaavat selvitä pienemmin kuluin. Nyt laskuihin tulee roima korotus sen vuoksi, että liian moni on jättänyt laskunsa maksamatta ajallaan, huoltoyhtiö viestii.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?