Näin siivousalan torstaina alkava lakko vaikuttaa – näkyy busseissa ja junissa

Torstaina alkavalla lakolla on laajoja vaikutuksia, jotka näkyvät myös julkisessa liikenteessä.

VR:n mukaan siivousalan lakko voi näkyä yksittäisissä junissa.

15.3. 14:56 | Päivitetty 15.3. 19:35

Kiinteistöpalvelualan työriitaan ei saatu sopua. Siivoojien ja kiinteistönhoitajien lakko alkaa torstaina, ja se kestää lauantaihin. Lakko koskee noin 2 500:aa työntekijää.

Lakko näkyy esimerkiksi eri teollisuuslaitosten, virastojen ja ministeriöiden sekä junien siivouksessa ja kunnossapidossa.

Ammattiliitto PAM:n mukaan lakko kohdistuu alan suurimpiin yrityksiin, joiden palveluksessa on eniten kokoaikaisia työntekijöitä.

VR:n mukaan lakko voi näkyä yksittäisissä junissa, sillä kolme päivää kestävällä lakolla voi olla vaikutuksia junien siivouksesta vastaavan RTK-Palvelun toimintaan. RTK-Palvelujen mukaan junien siivouksesta pyritään huolehtimaan mahdollisuuksien mukaan.

Pääkaupunkiseudun liikenteestä vastaavan HSL:n mukaan lakko voi vaikuttaa myös bussien siivoukseen.

PAM ja Kiinteistötyönantajat ovat käyneet neuvotteluja kiinteistöpalvelualan uudesta työehtosopimuksesta tammikuun lopusta lähtien. Alan aiempi työehtosopimus päättyi helmikuun lopussa.

Seuraava ilmoitettu lakko on 23.–24. maaliskuuta, ellei sopua palkankorotuksista ja työehdoista synny ennen sitä. Se on huomattavasti huomenna alkavaa lakkoa laajempi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?