Siivousalan työriidassa sovintoehdotus – lakko uhkaa huomenna

PAM ja Kiinteistötyönantajat ovat käyneet neuvotteluja kiinteistöpalvelualan uudesta työehtosopimuksesta tammikuun lopulta alkaen.

15.3. 12:44

Kiinteistöpalvelualan työriidassa on annettu sovintoehdotus, Valtakunnansovittelijan toimisto kertoo Twitterissä. Riidan osapuolet eli Palvelualojen ammattiliitto PAM ja Kiinteistötyönantajat vastaavat ehdotukseen tänään kello 19.

Jos sopua työehdoista ei synny, siivoojien ja kiinteistönhoitajien lakko alkaa torstaina 16. maaliskuuta. Lakko koskee noin 2 500:aa työntekijää ja kestää 18. maaliskuuta saakka.

Lakko koskee määrätyissä kohteissa tehtävää kiinteistöpalvelualan työntekijöitä koskevan työehtosopimuksen mukaista työtä.

PAM on antanut lakkovaroituksen myös toisesta lakosta 23.–24. maaliskuuta. Se koskisi yhteensä 16:ta alan yritystä, ja sen piirissä olisi tuolloin noin 25 000 siivoojaa ja kiinteistönhoitajaa.

PAM ja Kiinteistötyönantajat ovat käyneet neuvotteluja kiinteistöpalvelualan uudesta työehtosopimuksesta tammikuun lopulta alkaen. Alan aiempi työehtosopimus päättyi 28.2.2023.

Lue lisää: PAMilta uusi lakkovaroitus siivousalalle – sovittelu jatkuu perjantaina

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?