Rautateille uusi lakkovaroitus

Junaliikenne uhkaa pysähtyä maanantaista alkaen.

Junaliikenne uhkaa pysähtyä ensi viikon maanantaista alkaen. Kuva Helsingin Linnunlaulusta kohti Pasilaa.

14.3. 16:23

Rautatiealan Unioni RAU ry on jättänyt uuden, toistaiseksi voimassa olevan lakkovaroituksen, liitto kertoo tiedotteessaan.

Lakko koskee veturimiestehtäviä rautatieliikenteessä koskevan työehtosopimuksen alaisia töitä. Se jatkaa 20. – 31. maaliskuuta pidettäväksi ilmoitettua lakkoa.

RAU:n ja Palvelualojen työnantajien Paltan työriitaa on soviteltu valtakunnansovittelija Anu Sajavaaran johdolla 21. helmikuuta alkaen. RAU oli jo varoittanut 6. maaliskuuta alkavasta lakosta, mutta työministeri Tuula Haatainen siirsi valtakunnansovittelijan esityksestä lakon alkamaan 20. maaliskuuta.

Alkaessaan lakko pysäyttää junaliikenteen kokonaan.

RAU on aiemmin hylännyt kaksi sovintoesitystä.

– Neuvotteluista tuli vaikeita, sillä työantajapuoli oli ennakolta maalannut itsensä nurkkaan sitoutumalla Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n vartioimaan keskitettyyn ratkaisuun. Nyt työnantajat piilottelevat keskitetyn ratkaisun selän takana ja sanovat kaikkeen ei, RAU:n puheenjohtaja Tero Palomäki sanoo tiedotteessa.

– Työntekijäpuoli ei ole hakemassa kuuta taivaalta vaan haluaa konkreettisia kirjauksia, joilla kehitetään työssä jaksamista. Toisaalta emme ole halukkaita maksamaan perhevapaauudistuksesta sitä törkeää ylihintaa, jota työnantajapuoli on vaatimassa siitä, että kohtelisi isiä ja äitejä tasa-arvoisesti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?