Gigantti aloittaa muutos­neuvottelut myymälöissään – 100 työpaikkaa uhattuna

Myymälöiden muutosneuvottelut ovat jatkoa tammikuussa käynnistyneille, pääkonttorin tukitoimintoja koskeville neuvotteluille.

13.3. 11:27

Elektroniikkaketju Gigantti aloittaa muutosneuvottelut myymälöissään. Neuvottelujen alkaessa yhtiö arvioi irtisanomistarpeen olevan enintään 100 henkilöä.

Gigantti perustelee muutosneuvotteluja olosuhteiden muuttumisella. Sen mukaan pohjoismainen kulutuselektroniikan markkina on ollut jo useita kuukausia erittäin vaikeassa tilanteessa.

– Muutosneuvotteluilla pyritään vastaamaan tilanteeseen, jonka taustalla vaikuttavat kodinelektroniikan haastava markkina, kuluttajien heikentynyt luottamus talouteen, sekä globaalisti kasvanut kustannustaso ja korkea inflaatio, tiedotteessa sanotaan.

Gigantti on osa Pohjoismaissa toimivaa norjalaista Elkjøp-konsernia, joka aloitti jo alkuvuonna sopeutustoimet Nordic- ja ketjuorganisaatioissaan, mukaan lukien Gigantti Oy:ssa.

Tavoitteena oli yhdenmukaistaa ja selkeyttää tukitoimintoja, jotta viime vuosina uudistettuja it-järjestelmiä ja toimintaa tukevia vastuualueita päästäisiin hyödyntämään tehokkaimmalla tavalla. Gigantissa muutokset tarkoittivat muun muassa henkilöstökulujen vähennyksiä pääkonttorilla ja muita säästöpaketteja yrityksen eri sektoreilla.

Gigantin myymäläverkostossa muutosneuvottelut alkavat 16. maaliskuuta. Niiden piirissä on 960 Gigantti Oy:n työntekijää yhteensä 21 myymälässä. Neuvotteluja käydään myymälätoimintojen uudelleenorganisoinnista ja henkilöstön vastuiden uudelleenmäärittelyistä. Samalla neuvotellaan myymälöiden johtamisjärjestelmän muutoksesta.

Gigantin tiedotteen mukaan kaikki neuvotteluissa olevat toimenpiteet voivat toteutuessaan johtaa enintään 150 henkilön työsuhteen olennaisten ehtojen muutoksiin, osa-aikaistamisiin ja työsuhteen päättämisiin. Neuvottelujen alkaessa irtisanomistarpeen arviona on enintään 100 henkilöä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?