Kriisiin suistuneen SVB:n Britannian haara myydään yhdellä punnalla HSBC:lle

Britannian viranomaiset yrittävät rajata kalifornialaispankin romahduksen vaikutuksia maan teknologiayrityksiin. Parhaaksi vaihtoehdoksi nousi pankin brittihaaran myynti.

SVB:n vaikeudet alkoivat viime viikolla, kun pankki kertoi joutuvansa järjestämään osakeannin.

13.3. 9:50

Vaikeuksiin ajautuneen kalifornialaisen Silicon Valley Bankin (SVB) Britanniassa toimiva haara myydään brittipankki HSBC:lle. Asiasta ilmoitti Britannian valtiovarainministeri Jeremy Hunt. Myyntihinta oli yksi punta.

Talouslehti Financial Timesin mukaan viranomaiset kävivät keskusteluja myynnistä läpi yön pääministeri Rishi Sunakin johdolla.

Huntin mukaan tarkoituksena on turvata tallettajien varat ilman valtion väliintuloa. Myynti tapahtuu Englannin keskuspankin kautta.

– Olen tyytyväinen, että olemme päätyneet tällaiseen tulokseen ilman veronmaksajien tukea, Hunt sanoi.

Hän korosti, että HSBC on Euroopan suurin pankki ja SVB UK:n asiakkaiden pitäisi tuntea olevansa tämän myötä turvassa. SVB:llä on 3 300 paikallista asiakasta.

Englannin keskuspankki vakuutti puolestaan, että maan pankkijärjestelmä on edelleen tukevalla perustalla.

SVB:n rahoituskriisi on suurin rahoituslaitoksen romahdus Yhdysvalloissa sitten vuoden 2008 finanssikriisin. SVB palveli etenkin Kalifornian teknologiayrityksiä ja sen kaatumisella uhkasi olla vaikutuksia myös Britannian teknologiasektorin yrityksiin.

Yhdysvaltain valtiovarainministeriö, valtion vakuusrahasto FDIC ja keskuspankki Fed ovat kertoneet pelastussuunnitelmasta, jolla SVB:n tallettajien varat turvataan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?