Syöksykierre jatkuu – romahtanut amerikkalaispankki yrittää myydä toimintojaan

Pankkipaniikin käynnistäneen SVB:n syöksy jatkuu.

10.3. 17:05

Kaupankäynti vakavasta pääomavajeesta kärsivän Silicon Valley Bankin (SVB) osakkeella on keskeytetty, yhdysvaltalaisviestimet kertovat.

Talouskanava CNBC:n lähteiden mukaan SVB ei ole onnistunut hankkimaan tarvitsemaansa lisäpääomaa, minkä vuoksi se keskustelisi toimintojensa myynnistä.

Pankin osakekurssi laski eilen New Yorkin pörssissä 60 prosenttia varsinaisen kaupankäynnin aikana. Jälkikaupassa kurssi sukelsi vielä 26 prosenttia lisää.

Tänään osake oli laskenut 63 prosenttia lisää ennen kuin kaupankäynti keskeytettiin.

Silicon Valley Bankin nimellä toimiva SVB on merkittävä Piilaakson aloittelevien yritysten rahoittaja. SVB:n kurssiromahdus sai alkunsa, kun se julkisti huiman 1,75 miljardin dollarin osakeannin taseensa paikkaamiseksi. Myös monien muiden pankkiosakkeiden kurssit laskivat torstaina SVB:n perässä.

Kurssilasku jatkui myös perjantaina Wall Streetillä. Kaupankäynnin alkuvaiheessa keskeiset indeksit laskivat noin prosentin verran. Suurten amerikkalaispankkien kuten Bank of American ja Goldmann Sachsin osakkeet painuivat kaupankäynnin aluksi päälle neljä prosenttia. Esimerkiksi kryptovaluuttoihin keskittyneen Signature Bankin kaupankäynti keskeytettiin, samoin First Republicin ja PacWestin. Ennen kaupankäynnin keskeyttämistä niiden osakkeet olivat sukeltaneet 20–30 prosenttia.

Pankkihermoilu on näkynyt myös Euroopan pörsseissä. Helsingissä Nordea on lasketellut koko päivän vaihdetuimpien osakkeiden kärjessä. Alkuillasta Nordean osake oli 4,6 prosenttia pakkasella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?