Pankkipaniikki veti myös Nordean osakkeen rumaan laskuun

Vaihdetuimpien lista paistoi punaisena Helsingissä, Nordea veti laskuletkaa.

Kurssilasku alkoi Wall Streetilta torstaina.

10.3. 11:25

Euroopan pörssit avautuivat perjantaina selvään laskuun, kun Yhdysvalloista lähtenyt hermoilu pankkisektorista levisi ensin Aasiaan ja sieltä Eurooppaan.

Wall Streetillä suurpankkien kurssit olivat torstaina kovassa puristuksessa ja pankit menettivät arvostaan 52 miljardia dollaria (49 miljardia euroa). Alamäki alkoi, kun teknologiayhtiöiden rahoittamiseen erikoistunut Silicon Valley Bank joutui haalimaan lisää rahaa osakeannilla. Pankin pörssikurssi upposi 60 prosenttia, kun luottamus mureni.

Lue lisää: Merkittävän pankin osake romahti 60 prosenttia ja sijoittajat joutuivat paniikkiin – ”Veti koko pankkisektorin rumaan laskuun”

Euroopan markkinoilla Deutsche Bank oli yli 10 prosentin laskussa Frankfurtissa ja Lontoossa Barclays ja HSBC painuivat yli viiden prosentin tahtia.

Vaikutus heijastui myös Helsinkiin, jossa Nordea oli aamupäivällä vaihtokärjessä ja 3,4 prosentin alamäessä. Yleisindeksi oli 1,9 prosenttia miinuksella.

Markkinoilla jännitettiin myös iltapäivällä julkaistavia Yhdysvaltojen helmikuun työllisyyslukuja, jotka voivat antaa osviittaa keskuspankki Fedin tulevista korkopäätöksistä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?