Vain yhden vuoden jälkeen: Story-ravintola sulki Hakaniemessä

Jälleen yksi ravintola Kanta-Helsingissä sulki ovensa.

Story-ravintola avattiin viime vuoden maaliskuussa Hakaniemeen Elannon taloon perusteellisen remontin jälkeen.

9.3. 20:39

Hakaniemeen vain noin vuosi sitten perustettu Story-ravintola on sulkenut ovensa taloudellisista syistä.

– Valitettavasti. Varmaan eri taloudellisessa tilanteessa oltaisiin voitu jatkaa vielä pidempään, mutta tässä hetkessä niin pakko meidän on skaalata alas sieltä mistä pystytään ja mennä eteenpäin taas sitten toisaalla, sanoo ravintoloitsija Markus Hurskainen, joka tunnetaan myös Koko Suomi leipoo -tv-ohjelman tuomarina.

– Ikäviä asioitahan nämä ovat, mutta tämä on yrittämisen karu realiteetti.

Hurskaisen mukaan suurin osa Hakaniemen ravintolan työntekijöistä pystytään työllistämään muihin Story-ravintoloihin. Ketjulla on yhä ravintolat Kampissa sekä Vanhassa Kauppahallissa Helsingissä. Lisäksi se toimii Viikissä yhdessä Coolhead-panimoravintolan yhteydessä.

– Ne jatkavat niin kuin aina ennenkin, Hurskainen sanoo.

Story-ravintola avattiin Hakaniemeen viime vuoden maaliskuun alussa. Hurskaisen mukaan sopivaa ravintolapaikkaa Hakaniemestä oli etsitty jo vuodesta 2016 asti.

– Kyllä sitä silloin alunperin mietittiin ihan isosti ja tietysti paljon satsattiin siihen, hän kertoo.

– Onhan se kehittyvä alue ja risteyskohta keskustan ja Kallion välistä. Koettiin, että se oli alue, missä on hyvä olla mukana, Hurskainen sanoo.

Lue lisää: Satu Silvon kasvisravintola konkurssiin

Sopiva paikka löytyi vihdoin vanhasta Elannon talosta, jossa pitkään oli Sokoksen tavaratalo. Hurskaisen mukaan ravintolan huonoon menestykseen on todennäköisesti monta syytä.

– Kyllähän tässä on varmaan ihan yleinen koronan jälkeinen tilanne vielä tietyllä tavalla päällä. Ja sitten tietysti sota ja vallitseva talouden tilanne eivät helpota asiaa yhtään täällä, Hurskainen sanoo.

Inflaation nousu on näkynyt muun muassa ravintoloiden kulujen kasvuna.

Uusia laajentumissuunnitelmia Hurskaisella ei tässä vaiheessa ole.

– No eihän tässä nyt ihan hirveästi suunnitella, jos jos mietitään, että kuinka paljon uuden ravintolan avaaminen maksaa, hän sanoo.

– Kyllä tässä nyt tehostetaan ja keskitytään olemassa olevien asioiden parantamiseen. Koetetaan olla parempia kuin eilen siinä, mitä tehdään.

Helsingissä on alkuvuodesta suljettu muitakin tunnettujen henkilöiden perustamia ravintoloita. Tammikuussa näyttelijä Satu Silvon perustamaa Silvoplee-ravintola lopetti toimintansa Hakaniemessä muutaman korttelin päässä Hakaniemen Story-ravintolasta.

Julkkiskokki Tomi Björckin hotelli Kämpin yhteydessä sijainnut Sanchome-ravintola taas sulki ovensa helmikuun puolivälissä. Myös Sanchome ehti olla toiminnassa vain noin vuoden.

– Maailman epästabiilin tilanteen aiheuttama muun muassa raaka-aineiden ja kiinteiden kulujen ennalta arvaamaton jyrkkä hintojen nousu ja nyt alkuvuodesta raju ostovoiman heikkeneminen ovat aiheuttaneet tilanteen, jossa yritystoimintaa ei ole saatu kannattavaksi kovasta yrityksestä huolimatta, perusteltiin Sanchome-ravintolan sivuilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?