Tästä syystä nuoret hakevat kesätöitä – henkilöstö­palveluyhtiössä epäilys : ”Osaavatko hyödyntää riittävästi?”

Baronan kyselyyn vastanneista nuorista selvästi alle puolet piti kesätöitä tärkeänä uran kannalta.

Joka toinen kyselyyn vastanneista nuorista piti palkkaa tärkeimpänä asiana kesätöissä.

9.3. 19:15

Raha on nuorille selvästi tärkein syy hakea kesätöitä. Henkilöstöpalveluyritys Baronan Nuorisopulssiin helmikuussa vastanneista 18–29-vuotiasta liki puolet piti palkkaa kesätöissä tärkeimpänä.

Vain 38 prosenttia koki, että kesätöistä on ollut hyötyä heidän työuransa kannalta. Uusia tärkeitä taitoja koki oppineensa kesätöissä 43 prosenttia vastaajista.

– Kesätöiden taloudellinen merkitys esimerkiksi nuorille opiskelijoille on tunnetusti suuri. Samalla se on kuitenkin yksi tärkeimmistä tavoista saada niin sanotusti kenkä oven väliin ja päästä oman alan töihin kiinni, Baronan digitaalisen henkilöasiakaskokemuksen kehityspäällikkö Venla Rapila sanoo tiedotteessa.

Hänen mielestään on syytä pohtia, että osaavatko nuoret hyödyntää kesätyötä tällaisena väylänä riittävästi.

– Toisaalta myös työnantajien on hyvä analysoida, voisivatko he antaa nuorille jo kesätöissä enemmän vastuuta, Rapila jatkaa.

Kesätöiden hakeminen käy nyt kuumimmillaan. Baronalle on tullut jo yli 22 000 hakemusta tämän vuoden kesätöihin.

Nuorista vastaajista 44 prosenttia arvioi, että peruskoulu ja opinnot eivät antaneet todenmukaista kuvaa työelämästä. Useampi kuin joka kolmas ei uskonut saavuttavansa tavoitteitaan ja unelmiaan työelämässä.

Nuorilta tiedusteltiin mieluisinta työpaikkaa. Ylivoimainen ykkönen oli kotimainen pieni tai keskisuuri yritys. Toiseksi suosituin työpaikka oli julkisen sektorin organisaatio.

Baronan helmikuiseen Nuorisopulssiin vastasi noin 200 nuorta, mitä yhtiö pitää kyseisessä ikäluokassa valtakunnallisesti edustavana otoksena.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?