Veikkaus on soittanut yli 2 000 pelaajalle "huolenpitosoiton"

Vastuullisuusjohtajan mukaan soitoilla halutaan, että pelaaja pysähtyy oman pelaamisensa äärelle.

8.3. 18:30

Veikkauksen peliautomaattien tuotto nousi viime vuonna 15 prosenttia edellisvuodesta. Taustalla vaikutti erityisesti se, että 2022 oli koronapandemian alkamisen jälkeen ensimmäinen täysi vuosi, jolloin Veikkauksen pelisalit, kasinot ja lähes kaikki peliautomaatit olivat auki koko vuoden.

– Kuluttajakäyttäytyminen kivijalan myyntipaikoissa ei ole kuitenkaan palautunut samanlaiseksi kuin ennen koronaa, mikä näkyy Veikkauksen pelisalien kävijämäärissä, sanoo Veikkauksen talousjohtaja Regina Sippel tiedotteessa.

Hän lisää, että myös automaattipelaamisen tappiorajat, Ukrainan sota ja sodasta aiheutunut epävarmuus ja ostovoiman lasku ovat vaikuttaneet Veikkauksen pelien kysyntään.

Nykyisin arpajaislaki mahdollistaa sen, että tunnistautuneista pelaajista saatua dataa voidaan hyödyntää pelihaittojen ehkäisemisessä. Veikkauksen vastuullisuusjohtajan Susanna Saikkosen mukaan Veikkaus soitti viime vuonna yli 2 000 pelaajalle. Veikkaus kutsuu soittoja huolenpitosoitoiksi.

– Haluamme, että pelaaja pysähtyy oman pelaamisensa äärelle ja hyödyntää tarvittaessa tarjoamiamme pelaamisen hallinnan välineitä, kuten pelirajoja ja peliestoja, Saikkonen sanoo.

Veikkaus-konsernin liiketoiminnan varsinaiset tuotot olivat viime vuonna 1 070,8 miljoonaa euroa ja tulos 670,7 miljoonaa euroa. Liiketoiminnan varsinaisissa tuotoissa esitetään rahapelitoiminnan pelikate sekä muun liiketoiminnan liikevaihto.

Veikkauksen kokonaistuloutus valtiolle oli 716,3 miljoonaa euroa sisältäen tuloksen lisäksi arpajaisveron.

Emoyhtiö Veikkaus Oy:n vuoden 2022 tilikauden pelitoiminnan tuotto eli pelikate oli 1 070,6 miljoonaa euroa. Laskua vuodesta 2021 oli 2,7 prosenttia.

Veikkaus Oy:n liikevoitto oli 680,3 miljoonaa euroa.

Veikkaus kertoo, että sen pelitoiminnan tuotoista 50,3 prosenttia tuli digitaalisista peleistä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?