Lego investoi digitaaliseen leikkimaailmaan – suunnittelee yhteistyötä peliyhtiön kanssa

Korona-aika teki hyvää tanskalaiselle Legolle.

Legoista rakennettu Lamborghini Pariisin autonäyttelyssä lokakuussa.

7.3. 18:15

Rakennuspalikoistaan tunnettu Lego kiihdyttää investointejaan digitaaliseen leikkimiseen, verkkokauppaan ja ”kestäväksi” määriteltyyn pakkaamiseen, kertoo talouslehti Financial Times (FT).

Korona-aika teki hyvää tanskalaislähtöiselle Legolle, josta on kehittynyt maailman suurin lelunvalmistaja. Yhtiön liikevaihto kasvoi viime vuona 17 prosenttia 65 miljardiin Tanskan kruunuun (8,7 miljardia euroa). Kulujen kasvu näkyy tilikauden tuloksessa, joka kasvoi huomattavasti vähemmän eli neljä prosenttia yltäen 13,8 miljardiin kruunuun (1,9 miljardia euroa).

– Digipuolella olemme tekemässä paljon. Siellä lisäämme investointejamme. Legon toimitusjohtaja Niels Christiansen sanoo FT:lle.

– Osaamme myymälöissä saattaa ihmiset sisään Lego-maailmaan hyvin. Nyt teemme kovasti töitä, että onnistumme tekemään saman myös digitaalisesti.

Kolmen viime vuoden aikana Legon myynti ja tulos ovat kasvaneet kaksi kolmannesta ja yhtiö on vauhdillaan jättänyt taakseen Hasbron ja Mattelin kaltaisia kilpailijoitaan.

Viime vuonna Mattelin liikevaihto oli 5,4 miljardia dollaria (5,1 miljardia euroa) ja tulos 400 miljoonaa dollaria (375 miljoonaa euroa). Hasbro teki 5,9 miljardin dollarin liikevaihdolla vain 200 miljoonan dollarin tuloksen.

Lego povaa vauhtinsa tänä vuonna ”normalisoituvan” yksinumeroisiin kasvulukuihin, mutta silti kasvavansa muuta lelualaa nopeammin.

Legon odotetaan julkistavan tarkempia tietoja yhteistyöstään videopeliyhtiö Epic Gamesin kanssa. Legon tavoitteena on lisäksi korvata fossiilisista raaka-aineista valmistetusta muovista sekä tuotteissaan että pakkauksissaan vuoteen 2030 mennessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?