Turku Energian liikevoitto kutistui rajusti – sähkönmyynti raskaasti tappiolla

Sähkön markkinahinnan nousu kasvatti liikevaihto.

7.3. 11:27

Turku Energia -konsernin liikevaihto kasvoi viime vuonna 458,1 miljoonaan euroon vuotta aiemmasta 333,2 miljoonasta. Liikevaihdon kasvuun vaikutti yhtiön tiedotteen mukaan sähkön markkinahinnan nousu. Konsernin liikevoitto kutistui 1,9 miljoonaan euroon edeltävän vuoden 22,4 miljoonasta.

Erityisesti kaukolämmön tulos jäi merkittävästi ennustettua pienemmäksi, mikä johtui muun muassa normaalia lämpimämmästä talvesta ja merkittävästi kohonneista tuotantokustannuksista. Myös sähkönmyynnin tulos oli raskaasti tappiollinen. Sen sijaan sähköntuotannossa tulos oli edellisvuosia parempi ja myös Turku Energia Sähköverkot Oy:n tulos oli hyvällä tasolla.

– Viime vuosi oli erittäin haastava. Venäjän aloittaman hyökkäyssodan vaikutukset näkyivät niin polttoaineiden saatavuudessa, energian hinnassa kuin heiluvassa sähkömarkkinassa. Tilanne oli haastava meille, mutta ennen kaikkea vaikutukset olivat valitettavat asiakkaillemme, koska emme voineet välttyä hinnankorotuksilta, toimitusjohtaja Timo Honkanen sanoo tiedotteessa.

Lue lisää: Fortum teki liiketappiota 653 miljoonaa euroa vuoden lopussa – syynä Venäjä ja johdannaiset

Lue lisää: Helenin tulos kasvoi loppuvuonna hurjat 386 prosenttia

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?