Nämä neljä tapahtumaa voivat määrittää osakekurssien suunnan loppuvuodeksi

Seuraavan parin viikon aikana on neljä tapahtumaa, jotka antavat osakemarkkinoille suunnan loppuvuodeksi, uutistoimisto Bloomberg arvioi.

Fedin Jerome Powell New Yorkin pörssin välittäjän ruudulla.

6.3. 17:30

Seuraavien kolmentoista pörssipäivän aikana on talouskalenterissa neljä tapahtumaa, jotka määräävät osakekurssien suunnan loppuvuodeksi, uutistoimisto Bloomberg arvioi.

Heti tiistaina Yhdysvaltain keskuspankin Fedin pääjohtaja Jerome Powell aloittaa vuotuisen, kaksipäiväisen rahapoliittisen selontekonsa maan kongressille. Markkinat seuraavat Powellin esityksiä tarkasti hakien niistä vihiä maan talouden tilasta ja erityisesti inflaatiosta, palkkapaineista ja työllisyydestä. Suuri mielenkiinnon kohde ovat myös Fedin toimet inflaation hillitsemiseksi ja kaikki vihjeet korkopolusta eli koronnostojen tahdista.

Powellin jälkeen huomio kohdistuu maaliskuun 10. päivään ja helmikuun työllisyysraporttiin sekä neljä päivää tämän jälkeen julkistettaviin inflaatiolukuihin. Jos työmarkkinoilla työllisyys edelleen on lisääntynyt vauhdikkaasti ja inflaatio on pysynyt ylhäällä, sijoittajat voivat luopua toiveista että Fedin koronnostot olisivat lähiaikoina päättymässä.

– Taloudesta on saatu niin ristiriitaista tietoa, että luvassa on sijoittajien ylireagointia luvassa olevaan talousdataan, varainhoitoyhtiö Bowersock Capitalin perustajapartneri Emily Hill sanoo Bloombergille.

Lopulta maaliskuun 22. päivä Fed julkistaa rahapoliittiset päätöksensä ja neljännesvuosittaiset korkoennusteensa, minkä jälkeen on vuorossa Powellin tiedotustilaisuus. Tuon odotetun keskiviikon jälkeen markkinoilla pitäisi olla kohtuullisen selvä kuva siitä, onko Fed hidastamassa rahapolitiikan kiristämisen tahtia missään vaiheessa tulevina kuukausina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?