Ruokakaupat aloittavat Ranskassa jättialen – ruokaa myynnissä alimmalla mahdollisella hinnalla

Kauppaketjut leikkaavat katteitaan auttaakseen inflaation kanssa kamppailevia kotitalouksia.

Carrefourin toimitusjohtaja Alexandre Bompard (oik.) ja Ranskan valtiovarainministeri Bruno Le Maire (2. oik.) sekä muita hallituksen edustajia tiedotustilaisuudessa maanantaina.

6.3. 15:36

Ranskassa ruokakauppaketjut ovat sopineet, että ne tarjoavat peruselintarvikkeita alimmalla mahdollisella hinnalla auttaakseen inflaation kanssa kamppailevia kotitalouksia.

Asiasta kertoi Ranskan valtiovarainministeri Bruno Le Maire tiedotustilaisuudessaan maanantaina.

Kauppaketjuille tämä marginaalien kaventaminen merkitsee Le Mairen mukaan useiden satojen miljoonien eurojen menetyksiä kolmikuukautisen kampanjan aikana. Alennuskampanjassa mukana olevat tuotteet varustetaan logolla, jossa on Ranskan lippu ja tekstinä ”inflaationvastainen neljännes”.

Vähittäiskauppajätti Carrefourin toimitusjohtaja Alexandre Bompard sanoi tiedotustilaisuudessa, että päätökset kampanjaan valittavista tuotteista tekee jokainen kauppaketju itse ja että enimmäkseen alennushinnoittelu koskisi kaupan omia merkkejä, joissa ketjuilla on hänen mukaansa eniten pelivaraa.

Pariisin pörssissä Carrefourin ja sen kilpailijan Casino Guichard-Perrachonin osakkeiden kurssit painuivat tiedotustilaisuuden jälkeen prosentin alamäkeen.

Ranskan naapurimaa Espanja laski tammikuussa useiden elintarvikkeiden arvonlisäveroa. Ranskan Le Maire torjui kuitenkin tiedotustilaisuudessa ajatuksen veronalennuksista sanoen, että ne tulisivat valtiontaloudelle liian kalliiksi.

Sen sijaan Le Maire sanoi kehottavansa kauppaketjuja hintaneuvotteluihin tukkukaupan kanssa, jotta hinnoissa otettaisiin huomioon tuottajahintojen viimeaikainen lasku.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?