Suomen Asiakastiedolle lähes puolen miljoonan euron seuraamus­maksu – ei poistanut perusteettomia maksuhäiriö­merkintöjä

Seuraamusmaksu määrättiin, koska Asiakastieto ei ollut poistanut luottotietorekisteristä perusteettomia maksuhäiriömerkintöjä.

2.3. 13:26

Suomen Asiakastiedolle on määrätty lähes puolen miljoonan euron seuraamusmaksu tietosuojavaltuutetun määräyksen noudattamatta jättämisestä.

Hallinnollisesta 440 000 euron seuraamusmaksusta päätti tietosuojavaltuutetun toimiston seuraamuskollegio.

Seuraamusmaksu määrättiin, koska Asiakastieto ei ollut poistanut luottotietorekisteristä perusteettomia maksuhäiriömerkintöjä. Nämä maksuhäiriömerkinnät oli kirjattu luottotietorekisteriin puutteellisen menettelytavan vuoksi.

Seuraamuskollegio korostaa, että maksuhäiriötietojen käsittelyllä on merkittäviä vaikutuksia ihmisten oikeuksille ja vapauksille.

Nyt määrätty seuraamusmaksu ei ole lainvoimainen. Siihen voi hakea muutosta valittamalla hallinto-oikeuteen.

Vuonna 2021 tietosuojavaltuutetun toimisto selvitti Suomen Asiakastiedon toimintaa lainvoimaisiin tuomioihin perustuvien maksuhäiriötietojen käsittelyssä. Tietosuojavaltuutettu totesi tuolloin, ettei riita-asioissa annettuihin tuomioihin perustuvia tietoja olisi pitänyt tallentaa maksuhäiriömerkinnäksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?