Bussilakko jatkuu – sovittelua yritetään tänään

Keskiviikkona alkaneen bussilakon on määrä jatkua ensi viikon perjantaihin asti, elleivät osapuolet pääse sitä ennen sopuun.

2.3. 7:19

Linja-autoalan ja huoltokorjaamoiden työriidan sovittelua jatketaan tänään. Osapuolina ovat työntekijäliitto Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto (AKT) sekä Autoliikenteen Työnantajaliitto (ALT).

Sovittelija Jukka Ahtela kertoi sovittelun jatkumisesta eilen Twitterissä.

Keskiviikkona alkaneen bussilakon on määrä jatkua ensi viikon perjantaihin asti, elleivät osapuolet pääse sitä ennen sopuun.

Katso täältä, miten lakko vaikuttaa eri kaupungeissa.

Rautatiealan yhden työriidan osapuolet antavat tänä aamuna vastauksensa sovintoehdotukseen

Myös julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Palvelualojen työnantajat Palta vastaavat tänään aamuyhdeksältä valtakunnansovittelijan antamaan sovintoehdotukseen rautatiealan työriitaan.

JHL:n ja Paltan välinen sovintoehdotus annettiin eilen. Keskiviikkona soviteltiin rautatiealalla myös Rautatiealan Unionin (RAU) ja Paltan työriitaa.

Raideliikennettä uhkaavat ensi viikolla RAU:n ja JHL:n lakot, jos sovintoja ei synny sitä ennen. Maanantaina alkaisi viiden päivän lakko, ja toinen lakko olisi tiedossa 13.–17. maaliskuuta.

Jos lakot toteutuvat 6. päivästä alkaen, käytännössä koko junaliikenne pysähtyy. VR joutuisi perumaan kaikki kauko- ja lähijunat, ja myös tavaraliikenteen junat peruttaisiin yksittäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?