Ahtaajien työriitaan syntyi neuvottelutulos

Ahtausalalle on syntynyt neuvottelutulos. Seuraavaksi se menee neuvotteluosapuolten hallinnon käsittelyyn. Ratkaisusta kerrotaan illalla.

Seuraavaksi se menee neuvottelutulos menee neuvotteluosapuolten hallinnon käsittelyyn.

1.3. 16:51 | Päivitetty 1.3. 18:08

Ahtausalalle on syntynyt neuvottelutulos, kertovat valtakunnansovittelijan toimisto sekä Auto- ja kuljetusalan ammattiliiton AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokko Twitterissä.

Ismo Kokon mukaan osapuolten hallinnot käsittelevät asiaa kello 19, ja sen sisällöstä tiedotetaan mahdollisen hyväksymisen jälkeen.

Aiemmin AKT on hylännyt sovittelijan tekemät kaksi sovintoehdotusta. Jälkimmäinen hylättiin, koska sen sisältämät prosenttikorotukset jäivät AKT:n mukaan alle teknologia­teollisuudessa sovitun palkankorotustason, joka on kuuden prosentin yleiskorotus kahdessa vuodessa. AKT ei ollut tyytyväinen myöskään sovintoehdotuksen työehtoja koskevaan sisältöön.

AKT on kertonut tavoittelevansa palkkaratkaisua, joilla reaalipalkka ei pienene, vaan ostovoima säilyy. Tavoitteena on käytännössä Saksan metalliteollisuuden sopimustaso eli 8,5 prosenttia kahdessa vuodessa.

AKT:n ahtaajalakko alkoi 15. helmikuuta eikä sille ollut asetettu takarajaa. Työnantajaosapuolena Satamaoperaattorit ovat korostaneet lakon iskevän pahasti Suomen vientiin, sillä noin 90 prosenttia Suomen ulkomaankaupasta kulkee satamien kautta.

Useat teollisuuslaitokset ovat jo kertoneet tuotantonsa häiriintyneen ahtaajien lakon johdosta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?