HSL:n sivut jumissa

Syynä verkkosivujen katkonaiseen toimintaan on ollut liian suuri kävijämäärä, kun ihmiset etsivät tietoa joukkoliikenteestä lakon aikana.

Lakko lamauttaa pääkaupunkiseudun bussiliikenteen suurimmalta osaltaan.

28.2. 21:17

Helsingin seudun joukkoliikenteestä vastaavan HSL:n sivut ovat kaatuilleet sen jälkeen kun ensi yönä alkava bussilakko varmistui.

– Valitettavasti pitkin iltaa on ollut häiriöitä sen jälkeen kun tieto joukkoliikenteen työnseisauksesta varmistui, sanoo HSL:n viestinnän asiantuntija Tapio Tolmunen.

– Todennäköisin syy on ylikuormitus eli kävijöitä on ollut liikaa.

Tolmusen mukaan asiaa selvitetään, mutta tarkempaa aikataulua sivujen normaalitilaan palautumiselle ei voida tässä vaiheessa antaa. Ongelmia on ollut myös mobiilisovelluksessa.

AKT:n ensi yönä alkava lakko voi keskeyttää pääkaupunkiseudulla liikenteen yli 90 prosentissa bussilinjoista. Metro-, raitiovaunu- ja lähijunaliikenne kulkee sen sijaan pääosin normaalisti.

AKT hylkäsi illalla sovittelijan laatiman sovintoesityksen riittämättömänä. Lakko kestää ensi viikon perjantaihin saakka, jos sopua ei löydy ennen sitä.

HSL pyrkii kertomaan Reittiopas-sovelluksessa ne bussilinjat, jotka kulkevat myös lakon aikana.

Normaalisti liikennöidään vain Tammelundin Liikenne Oy:n, Åbergin Linja Oy:n, Taksikuljetus Oy:n, Nurmijärven Linja Oy:n, V-S Bussipalvelut Oy:n, Harri Vuolle Oy:n, Bus Travel Oy Reissu Ruotin ja Tilausliikenne Nikkasen liikenne.

HSL:n mukaan näiden osuus koko bussiliikenteestä jää alle kymmeneen prosenttiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?